Madársaláta krémsajtos céklával

Gasztro

Madársaláta krémsajtos céklával

Vitamindús, krémes téli saláta!

Hozzávalók:

  • 2-3 db cékla
  • 15-20 dkg kecskesajtkrém
  • madársaláta
  • olíva olaj
  • ecet
  • fenyőmag

Elkészítés:


A céklát tisztítsuk meg, forgassuk óvatosan sóba, majd csavarjuk be egy alufóliába és forró sütőben süssük addig, míg megpuhul. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, maradjon szeletelhető állagú! Ha elkészült, vegyük ki a sütőből és hűtsük le, azután dolgozzunk csak tovább vele. Ha kihűlt, óvatosan kockázzuk falatnyi darabokra, majd keverjük bele a krémsajtba. Ezután, ízesítésként készítsünk öntet kevés olívaolajból és ecetből. 

Tálaláskor halmozzunk a tányérra néhány marék madársalátát, erre kanalazzuk a céklás-krémsajtos masszát, majd locsoljuk meg egy kevés öntettel. Zárásul fenyőmaggal szórjuk meg a tányért. 

További finom saláták receptjét ITT, diétás receptgyűjteményünket pedig ITT találjátok.