Gasztro

Madársaláta krémsajtos céklával

Vitamindús, krémes őszi-téli saláta!

Hozzávalók

  • 2-3 db cékla
  • 15-20 dkg kecskesajtkrém
  • madársaláta
  • olíva olaj
  • ecet
  • fenyőmag

Elkészítés

A céklát tisztítsuk meg, forgassuk óvatosan sóba, majd csavarjuk be egy alufóliába és forró sütőben süssük addig, míg megpuhul. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, maradjon szeletelhető állagú! Ha elkészült, vegyük ki a sütőből és hűtsük le, azután dolgozzunk csak tovább vele. Ha kihűlt, óvatosan kockázzuk falatnyi darabokra, majd keverjük bele a krémsajtba. Ezután, ízesítésként készítsünk öntet kevés olívaolajból és ecetből. 

Tálaláskor halmozzunk a tányérra néhány marék madársalátát, erre kanalazzuk a céklás-krémsajtos masszát, majd locsoljuk meg egy kevés öntettel. Zárásul fenyőmaggal szórjuk meg a tányért. 

További finom saláták receptjét ITT, diétás receptgyűjteményünket pedig ITT találjátok. 

Ajánljuk még:

Túrós desszertek: 12 könnyű finomság

Laza, puha finomságok készíthetők ebből a sokoldalú hozzávalóból. A túró ráadásul az egyik legkevésbé hizlaló alapanyag, amiből valamilyen sütemény készülhet. Mutatunk olyan receptet is, amivel el lehet indulni a legjobb háziasszony címért, és azt is megmutatjuk, hogyan tudsz akkor is készíteni tortát, ha alig van hozzávaló otthon.