Hozzávalók
- 2-3 db cékla
- 15-20 dkg kecskesajtkrém
- madársaláta
- olíva olaj
- ecet
- fenyőmag
Elkészítés
A céklát tisztítsuk meg, forgassuk óvatosan sóba, majd csavarjuk be egy alufóliába és forró sütőben süssük addig, míg megpuhul. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, maradjon szeletelhető állagú! Ha elkészült, vegyük ki a sütőből és hűtsük le, azután dolgozzunk csak tovább vele. Ha kihűlt, óvatosan kockázzuk falatnyi darabokra, majd keverjük bele a krémsajtba. Ezután, ízesítésként készítsünk öntet kevés olívaolajból és ecetből.
Tálaláskor halmozzunk a tányérra néhány marék madársalátát, erre kanalazzuk a céklás-krémsajtos masszát, majd locsoljuk meg egy kevés öntettel. Zárásul fenyőmaggal szórjuk meg a tányért.
További finom saláták receptjét ITT, diétás receptgyűjteményünket pedig ITT találjátok.
Ajánljuk még: