Gasztro

Madársaláta krémsajtos céklával

Vitamindús, krémes őszi-téli saláta!

Hozzávalók

  • 2-3 db cékla
  • 15-20 dkg kecskesajtkrém
  • madársaláta
  • olíva olaj
  • ecet
  • fenyőmag

Elkészítés

A céklát tisztítsuk meg, forgassuk óvatosan sóba, majd csavarjuk be egy alufóliába és forró sütőben süssük addig, míg megpuhul. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, maradjon szeletelhető állagú! Ha elkészült, vegyük ki a sütőből és hűtsük le, azután dolgozzunk csak tovább vele. Ha kihűlt, óvatosan kockázzuk falatnyi darabokra, majd keverjük bele a krémsajtba. Ezután, ízesítésként készítsünk öntet kevés olívaolajból és ecetből. 

Tálaláskor halmozzunk a tányérra néhány marék madársalátát, erre kanalazzuk a céklás-krémsajtos masszát, majd locsoljuk meg egy kevés öntettel. Zárásul fenyőmaggal szórjuk meg a tányért. 

További finom saláták receptjét ITT, diétás receptgyűjteményünket pedig ITT találjátok. 

Ajánljuk még:

Legbecsesebb örökségem – gyermekkorom húsvétjairól

Imádságos vidékről származom, ahol a hit a falu mindennapjainak formálója volt, így húsvétkor is szorosan egybefonódtak a szent és a profán készülődés elemei. Minél távolabb kerülök tőle, annál elevenebbé válik bennem a gyermekkor. Különösen az ünnepi időszakok: a lázas készülődés, a mindennek értelmet adó magyarázatok, a közös várakozás és az a belső pompa, amivel lelkünk valóban ünnepi fénybe borult.