Hozzávalók:
Piskóta:
- 3 db tojás
- 3 ek cukor
- 3 ek olaj
- 2 ek liszt
- 1 ek kakaó
Krém:
- 5 dl tejszín
- 25 dkg cukor
- 7 dkg kakaó
- 7 dkg csokoládé
- 35 dkg vaj
- meggybefőtt (rumban áztatva)
Elkészítés:
A piskóta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket habbá verjük a cukorral, majd a három sárgáját elkeverjük az olajjal. Ha már fényes és kemény a fehérjehabunk, lassanként hozzácsorgatjuk az olajos sárgáját. Elkeverjük, majd beleforgatjuk a liszttel vegyített kakaót.
Amikor már egynemű a tésztánk, egy közepes méretű tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát pedig kivajazzuk és lisztezzük. Beleöntjük a kakaós piskótatésztát, és 180 fokos sütőben kb. 13-14 perc alatt készre sütjük.
A krém elkészítéséhez a tejszínt felforraljuk a cukorral együtt. Amikor felforrt, adunk hozzá 7 dkg kakaót és 7 dkg csokoládét. Teljesen simára kikeverjük, majd hagyjuk kihűlni. Amikor a piskóta és a krém is kihűlt, a krémet óvatosan kihabosítjuk. Ezután a vajat is habosítjuk, majd elkeverjük a csokoládékrémmel. Ha elkészültünk, a krém felét elterítjük a piskóta tetején és megszórjuk ízlés szerinti mennyiségben rumos meggyel. Rátesszük a maradék krémet, majd frissentartó fóliával lefedjük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor tejszínhabbal díszíthetjük.
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: