Hozzávalók:
- 2 libacomb
- 1 libamell
- 1 liba apróléka
- 4 szál sárgarépa
- 3 szál fehérrépa
- 2 szál paszternák
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kisebb zellergumó
- 1 fej fokhagyma
- 30 dkg gomba
- 30 dkg köles
A libamell bőrét lefejtjük, kisebb darabokra vágjuk, majd libazsíron kisütjük, a pörcöket pedig kiszedjük. A húsokat feldaraboljuk, a vöröshagymát finomra felvágjuk. A kisült zsíron ledinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a húsokat, és azokat is rövid ideig pirítjuk. Hozzáadunk 2-3 gerezd megroppantott fokhagymát, és a feldarabolt gombát is beletesszük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Mikor a hús majdnem megfőtt, akkor adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket. Hagyjuk főni, majd mikor már majdnem készen van, hozzáadjuk a kölest, és felöntjük a megfelelő mennyiségű folyadékkal. Bőven lepje el azt ételt, mert a köles sok szaftot fel fog szívni. Amint a kölest hozzáadtuk, már ne kavargassuk, csak rázogassuk az edényt. Kb. negyedóra alatt el is fog készülni. Közben ízlés szerint még fűszerezhetjük. Figyeljünk, hogy a végére maradjon alatta szaft, mert úgy lesz a legfinomabb. Forrón tálaljuk.
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: