Hozzávalók
- 0,5 kg sertésoldalas, sertéscomb vagy dagadó (nem árt, ha nem túl sovány a hús)
- 1 közepes fej káposzta
- 1 fél kávéskanál kanál csombor
- 1 marék kapor
- 1 tojás sárgája
- 4-5 kávéskanál tejföl
- só ízlés szerint
Elkészítés
Sós vízbe főni tesszük a húst – annyi vízzel, hogy jól ellepje. A habját leszedjük, és lassú tűzön majdnem teljesen puhára főzzük. Ha elfő a víz, utántöltjük menet közben. Amíg fő a hús, felaprítjuk a káposztát, a torzsát kivágjuk. Amikor már majdnem kész a hús, beletesszük a vízbe a cikkekre vágott káposztát, a csapott evőkanál csombort és a kaprot. Addig főzzük, amíg a káposzta megpuhul.
Miután levesszük a tűzről, kicsit állni hagyjuk. A tojássárgákat elkeverjük a tejföllel, és amikor a leves már nem rotyog, belekeverjük az eresztéket.
Ajánljuk még: