Lisztmentes csokoládétorta

Gasztro

Lisztmentes csokoládétorta

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 170 g 54%-os vagy magasabb kakaótartalmú csokoládé
  • 115 g vaj
  • 30 ml feketekávé
  • 4 db tojás
  • 4 ek cukor
  • 75 g kakaópor

A csokoládé ganache-hoz:

  • 1 dl min. 30%-os zsírtartalmú tejszín
  • 10 dkg fekete csokoládé 

A tetejére:

  • fagyasztott piros bogyós gyümölcs vagy friss ribizli, málna

 

Tovább olvasok

 

Elkészítés

A fekete csokit a vajjal gőz fölött felolvasztjuk. Amíg összeolvadnak, lefőzünk egy feketekávét. A megolvadt csokoládét és vajat összekavarjuk, hozzáöntjük a feketekávét, és egyenként beletörjük a tojásokat, majd beletesszük a cukrot és a kakaóport is. Jól elkeverjük, hogy ne maradjanak benne kakaózárványok.

Közben a sütőt 175 fokra melegítjük. Előkészítjük a lehetőleg 20 cm átmérőjű tortaformát, az aljába sütőpapírt vágunk, az oldalát kivajazzuk, és beleöntjük az előkészített tortaalapot, majd mehet a sütőbe 30 percre.

Amíg a tortánk megsül, elkészítjük a csokoládé ganache-t. A tejszínt felforraljuk, majd a csokoládéra öntjük, és botmixerrel alaposan összedolgozzuk.

Amikor kisült a torta, és ki is hűlt, a csoki ganache-t ráöntjük a tetejére, gazdagon megszórjuk a savanykás piros bogyós gyümölccsel, és legalább egy órára hűtőbe rakjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá! 

 

Ajánljuk még:

Holnap nyit a Hagyományok Háza Ünnepváró Forgataga

A Hagyományok Háza életében a karácsonyi ünnepvárás az év legmeghittebb időszaka. Az idén december 6. és 8. között megrendezésre kerülő Ünnepváró Forgatag koncertekkel, bábelőadássokkal, ajándékkészítő műhelyekkel, mesével, gyerektáncházzal, kézműves vásárral és mesterségbemutatókkal, valamint kedvezményes kiadványárusítással várja a látogatókat. A különleges, minden korosztályt megszólító programsorozat egyik legizgalmasabb tevékenysége a kézműves műhelyekben zajlik, ahol hagyományos mesterségekből ihletett, kézzel készített ajándékokat lehet alkotni.