Hozzávalók
- 170 g 54%-os vagy magasabb kakaótartalmú csokoládé
- 115 g vaj
- 30 ml feketekávé
- 4 db tojás
- 4 ek cukor
- 75 g kakaópor
A csokoládé ganache-hoz:
- 1 dl min. 30%-os zsírtartalmú tejszín
- 10 dkg fekete csokoládé
A tetejére:
- fagyasztott piros bogyós gyümölcs vagy friss ribizli, málna
Elkészítés
A fekete csokit a vajjal gőz fölött felolvasztjuk. Amíg összeolvadnak, lefőzünk egy feketekávét. A megolvadt csokoládét és vajat összekavarjuk, hozzáöntjük a feketekávét, és egyenként beletörjük a tojásokat, majd beletesszük a cukrot és a kakaóport is. Jól elkeverjük, hogy ne maradjanak benne kakaózárványok.
Közben a sütőt 175 fokra melegítjük. Előkészítjük a lehetőleg 20 cm átmérőjű tortaformát, az aljába sütőpapírt vágunk, az oldalát kivajazzuk, és beleöntjük az előkészített tortaalapot, majd mehet a sütőbe 30 percre.
Amíg a tortánk megsül, elkészítjük a csokoládé ganache-t. A tejszínt felforraljuk, majd a csokoládéra öntjük, és botmixerrel alaposan összedolgozzuk.
Amikor kisült a torta, és ki is hűlt, a csoki ganache-t ráöntjük a tetejére, gazdagon megszórjuk a savanykás piros bogyós gyümölccsel, és legalább egy órára hűtőbe rakjuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Ajánljuk még: