Hozzávalók
- 40 dkg lilakáposzta
- só
- 20 dkg cottage cheese vagy krémes túró
- őrölt bors
- 2 dl natúr almalé
- 8 dkg mustármag
- 1-2 evőkanál balzsamecet
- olíva- vagy tökmagolaj
Elkészítés
A lilakáposztát egészen apróra összevágjuk, besózzuk és legalább egy órán át pihentetjük. Az almalében a mustármagot 4-5 percig főzzük, fedő alatt hűlni hagyjuk. A káposztát kinyomkodjuk, és két részre osztjuk. Az egyik feléhez hozzáadjuk a túrót, alaposan megborsozzuk, a másik felét a megfőtt mustármaghoz keverjük. Mindkettőt behűtjük.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Tálalás előtt a káposztás-túrós masszából kis halmokat teszünk a tányérra, majd a mustármagosat mellé kanalazzuk, és kedvünk szerint olíva- vagy tökmagolajjal megöntözzük. Jól illik mellé a friss, felszeletelt retek, pár téli salátalevél, vagy füstölt halfilé gazdagíthatja.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: