Lilakáposzta duó

Gasztro

Lilakáposzta duó

Egyszer álmomban megjelent két hatalmas lilakáposzta: begördültek, és nem hagytak nyugodni. Reggel szinte ott éreztem a számban az ízét az álombéli káposztás-túrós, pikáns és üde kavalkádnak. A mustármag és a balzsamecet valami különösen izgalmas egyveleget alkotott, és még ránézni is boldogság volt. El is készítettem: egyszerűen, és akár magában, akár füstölt halfilével is megállja a helyét.

Hozzávalók

  • 40 dkg lilakáposzta
  • 20 dkg cottage cheese vagy krémes túró
  • őrölt bors
  • 2 dl natúr almalé
  • 8 dkg mustármag
  • 1-2 evőkanál balzsamecet
  • olíva- vagy tökmagolaj

Elkészítés

A lilakáposztát egészen apróra összevágjuk, besózzuk és legalább egy órán át pihentetjük. Az almalében a mustármagot 4-5 percig főzzük, fedő alatt hűlni hagyjuk. A káposztát kinyomkodjuk, és két részre osztjuk. Az egyik feléhez hozzáadjuk a túrót, alaposan megborsozzuk, a másik felét a megfőtt mustármaghoz keverjük. Mindkettőt behűtjük.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho 

Tálalás előtt a káposztás-túrós masszából kis halmokat teszünk a tányérra, majd a mustármagosat mellé kanalazzuk, és kedvünk szerint olíva- vagy tökmagolajjal megöntözzük. Jól illik mellé a friss, felszeletelt retek, pár téli salátalevél, vagy füstölt halfilé gazdagíthatja.

Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho

 

Ajánljuk még:

Gombás gofri

A gofrit legtöbben édes változatban ismerik, de ha van odahaza egy kipróbált gofrisütőnk, akkor egyszerűen és gyorsan tudunk különleges vacsorát pattintani. Olyant, ami mindenki tetszését elnyeri: látványos, könnyű, finom, és mégis laktató. Tehát elő a gofrisütővel, és kezdődhet a móka! Természetesen másféle feltétekkel is elkészíthetjük: sajttal, tejföllel, zöldséges-húsos raguval.