Libanci

Gasztro

Libanci

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • ½ liter langyos tej
  • 40 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dkg élesztő
  • csipet só
  • 2 tojás

A sütéshez: olaj

Elkészítés:

A lisztet a tojásokkal, a cukorral, a sóval, az élesztővel és a langyos tejjel simára keverjük. Bő fél órát letakarva hagyjuk kelni. Ez a tészta kicsit sűrűbb állagú lesz, mint a hagyományos palacsintatészta. Ha van tarkedli sütőnk, akkor abban süssük ki, de ha nincs, akkor serpenyőben, bő olajban is megsüthetjük.

Ha a serpenyőt választjuk, ne úgy süssük benne, mint a hagyományos palacsintát, vagyis ne annyi tésztát csurgassunk, hogy egy serpenyő méretű kerek tésztánk legyen. 3-4 kis lepénynyi mennyiséget (attól függően, hogy mennyi fér el a serpenyőben) csorgassunk bele csak a tésztából, és mindkét oldalát süssük át.

Sokféleképpen lehet ízesíteni. Megszórhatjuk csak porcukorral is a tetejét, de kínálhatjuk lekvárral, vagy cukrozott mákkal, cukrozott dióval is.

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.