Hozzávalók
- ½ libamell
- 1 libacomb
- 5 tojás
- 10 dkg húsos szalonna
- 1 szál újhagyma
- ½ szem erős paprika
- 1-2 koktélparadicsom
Elkészítés
A libacombot kifilézzük, a hájas részeket és a bőrt külön felaprítjuk. A grillen forróra felmelegítünk egy öntöttvas lapot vagy serpenyőt, és elsőként rárakjuk a hájat, hogy jól ki tudjon sülni. Ha megpirult, jöhet rá a vékonyra felszeletelt libahús. A húst sóval ízesítjük, kihúzzuk a sütőedény egyik szélére, és készre sütjük.
A serpenyő vagy lap másik felére teszünk egy kevés felaprított szalonnát. A hagymát félkarikára vágjuk, és a szalonnához adjuk. A paprikával és a paradicsommal is így járunk el.
Ha a szalonna és a zöldségek egy picit már sültek, megsózzuk őket, majd jöhetnek a tojások. Ráütjük őket a hagymás, zöldséges alapra, majd lekapcsoljuk a grillsütőt, és lefedve hagyjuk, hogy a tojások fehérje megsüljön.
Ha faszénen készítjük, akkor húzzuk szét a faszenet, tegyük feljebb a rácsot, és egy nagyobb edénnyel borítsuk le az ételt.
Pirított kovászos kenyérszeletekkel tálaljuk.
Marcsi ezt a receptet így készítette el:
A megjelenést az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és a Baromfi Termék Tanács támogatta.
Ajánljuk még: