Libahúsos parasztreggeli

Gasztro

Libahúsos parasztreggeli

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • ½  libamell
  • 1 libacomb
  • 5 tojás
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 szál újhagyma
  • ½ szem erős paprika
  • 1-2 koktélparadicsom

Elkészítés

A libacombot kifilézzük, a hájas részeket és a bőrt külön felaprítjuk. A grillen forróra felmelegítünk egy öntöttvas lapot vagy serpenyőt, és elsőként rárakjuk a hájat, hogy jól ki tudjon sülni. Ha megpirult, jöhet rá a vékonyra felszeletelt libahús. A húst sóval ízesítjük, kihúzzuk a sütőedény egyik szélére, és készre sütjük.

A serpenyő vagy lap másik felére teszünk egy kevés felaprított szalonnát. A hagymát félkarikára vágjuk, és a szalonnához adjuk. A paprikával és a paradicsommal is így járunk el.

Ha a szalonna és a zöldségek egy picit már sültek, megsózzuk őket, majd jöhetnek a tojások. Ráütjük őket a hagymás, zöldséges alapra, majd lekapcsoljuk a grillsütőt, és lefedve hagyjuk, hogy a tojások fehérje megsüljön.

Ha faszénen készítjük, akkor húzzuk szét a faszenet, tegyük feljebb a rácsot, és egy nagyobb edénnyel borítsuk le az ételt.

Pirított kovászos kenyérszeletekkel tálaljuk.

Marcsi ezt a receptet így készítette el:

A megjelenést az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és a Baromfi Termék Tanács támogatta.

Ajánljuk még:

Legényhódító

Más néven legényfogó, mogyoróval és reszelt citromhéjjal gazdagon. Ugyan nem tudom, miért épp ezzel a süteménnyel lehet a legényeket meghódítani – de minden névnek van valami mesébe illő magyarázata.