Hozzávalók:
- 50 dkg porcukor
- 50 dkg darált dió
- 4 tojásfehérje
- fél citrom
- 1 vanília kikapart belseje
- 1/2 dl rum vagy rum aroma
- 1/2 csomag sütőpor
Elkészítés:
A darált dióba belekeverjük a citrom reszelt héját, a rumot, a vaníliát és a sütőport. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, és szép sűrűre verjük. A hab 2/3-ad részét jól összedolgozzuk a dióval. Ezután kicsit állni hagyjuk a masszát, hogy jól összeálljon. Közben a nyújtólapot alaposan megszórjuk porcukorral, majd ezen óvatosan kinyújtjuk a diós tésztát. Kb. fél centiméter vastag lapra formázzuk, és egyenletesen megkenjük a tetejét a maradék tojásfehérjével. Ezután késsel stangli formákat vágunk belőle, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk. Figyeljünk rá, hogy a kés mindig tiszta legyen, különben hozzá fognak ragadni a stanglik, és nem lesznek szépek. A sütőt 100-110° C-ra melegítjük, és 10-15 perc alatt készre sütjük benne a süteményeket. Miután lekapcsoltuk a sütőt, még tíz percig hagyjuk benne száradni a stanglikat, mert így szebb lesz a tojáshabunk.
A recept megjelenését a Koronás Cukor támogatta.
Ajánljuk még: