Hozzávalók
- 30 dkg csirkemell
- 20 dkg csirkemáj
- 3 ek olívaolaj
- 1 csokor zöldbab
- 1 szál sárgarépa
- 1 nagy szem burgonya
- 20 dkg laskagomba
- 1 csokor petrezselyem
- só
- 2 liter alaplé
- 2 dl tejszín
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szem paprika
- 1 szem paradicsom
Elkészítés
A vöröshagymát félkarikára vágjuk, és egy kevés olajon elkezdjük dinsztelni, közben megsózzuk. Hozzáadjuk a felaprított paprikát és paradicsomot, majd néhány perc múlva felöntjük az alaplével, és addig főzzük, míg minden megpuhul. Ha szükséges, sót is adunk még hozzá. Ezután beleöntjük a tejszínt, rövid ideig forraljuk, majd az egészet krémesre turmixoljuk.
A sárgarépát kis kockákra vágjuk, a burgonyát megtisztítjuk, és szintén felkockázzuk. Sós vizet forralunk, és megfőzzük először a burgonyát, majd a sárgarépát is. A répa maradjon roppanós. A zsenge zöldbabot is falatnyi darabokra vágjuk, majd egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk.
A laskagombát egy forró serpenyőbe tesszük, kevés zsiradékra. Egy másik edénnyel lepréseljük, majd kb. fél perc múlva megfordítjuk, és a másik odalát is lepréselve pirítjuk. Még egyszer megismételjük a műveletet. Ha a gomba a préselő edény aljára ragadna, óvatosan szedjük le róla. Végül eltávolítjuk a préselésre szolgáló edényt, és gyakran forgatva a gombát pirosra sütjük.
A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk, és kevés olajon ezt is megpirítjuk. Ha már piros, akkor hozzáadjuk a feldarabolt májat is. A végén megsózzuk. Pár perc múlva tálaljuk is levest a hússal és a zöldségekkel, valamint friss petrezselyemmel és a tejszínes lével.
Ajánljuk még: