Hozzávalók
- 15–20 dkg házi lebbencstészta
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg burgonya
- 1 szál füstölt kolbász
- 10 dkg füstölt szalonna 1 ek pirospaprika
- só, bors
- ízlés szerint Erős Pista
![](/data/generated/articles/111/1116/article-111673/Lebbencsleves_recept_1__fit_1060x10000.jpg?key=Nzg0ODM0YTc2NjRjNjQ5ZTkwZDFiNTZlOWY3OTFkMDJkZDI0NmNiYjI2MzM5OTE3YjVkNTA1NTJkZGFjNjhjNA==)
Elkészítés:
A szalonnát kisebb darabokra vágjuk, majd kisütjük a zsírját. A pörcöt kiszedjük, és a lebbencstésztát a zsiradékon hólyagosra és aranybarnára pirítjuk, majd egy szűrőkanál segítségével kiszedjük a zsírból. A hagymát felkockázzuk, és a szalonna zsírján azt is megdinszteljük.
![](/data/generated/articles/111/1116/article-111673/Lebbencsleves_recept_2__fit_1060x10000.jpg?key=YTAxNjBkOGFlZTAyYWVkZjU1MDcwZmRmZmQ4YWNjNDIyNGZhZGNhZmE4MjkzYmMxMDZjZDI2MTkzNjE4NzBjZQ==)
Ezután félrehúzzuk a tűzről, szórunk rá egy evőkanál pirospaprikát, és felöntjük kb. 2 liter vízzel. Beletesszük a megtisztított, kockára vágott burgonyát, a megpirított tésztát, a felkarikázott füstölt kolbászt, végül megsózzuk és borsozzuk. Ha minden megfőtt, lehúzzuk a tűzről a levest, és ízesítjük Erős Pistával. Forrón tálaljuk szalonnapörccel meghintve.
A megjelenését az Univer támogatta.
Ajánljuk még:
Az élet sója – 12 recept sóval készült házi szerekhez
„Az, aki nem bírja a pirospaprikát, harcolni sem tud!” – Miért rajongunk a fűszeres ételekért?
9 zöldség- és gyümölcsrész, amit kidobsz, pedig kincset ér!
5+1 praktika, amit ismerni kell, hogy igazán jó legyen egy krumplis étel
Jótanácsok háziasszonyoknak, kezdőknek és haladóknak!