Hozzávalók
- 15–20 dkg házi lebbencstészta
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg burgonya
- 1 szál füstölt kolbász
- 10 dkg füstölt szalonna 1 ek pirospaprika
- só, bors
- ízlés szerint Erős Pista
Elkészítés:
A szalonnát kisebb darabokra vágjuk, majd kisütjük a zsírját. A pörcöt kiszedjük, és a lebbencstésztát a zsiradékon hólyagosra és aranybarnára pirítjuk, majd egy szűrőkanál segítségével kiszedjük a zsírból. A hagymát felkockázzuk, és a szalonna zsírján azt is megdinszteljük.
Ezután félrehúzzuk a tűzről, szórunk rá egy evőkanál pirospaprikát, és felöntjük kb. 2 liter vízzel. Beletesszük a megtisztított, kockára vágott burgonyát, a megpirított tésztát, a felkarikázott füstölt kolbászt, végül megsózzuk és borsozzuk. Ha minden megfőtt, lehúzzuk a tűzről a levest, és ízesítjük Erős Pistával. Forrón tálaljuk szalonnapörccel meghintve.
A megjelenését az Univer támogatta.