Lebbencsleves

Gasztro

Lebbencsleves

Lebbencsleves csípős formában, Borbás Marcsi receptje alapján.

Hozzávalók

  • 15–20 dkg házi lebbencstészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg burgonya
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 10 dkg füstölt szalonna 1 ek pirospaprika
  • só, bors
  • ízlés szerint Erős Pista

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A szalonnát kisebb darabokra vágjuk, majd kisütjük a zsírját. A pörcöt kiszedjük, és a lebbencstésztát a zsiradékon hólyagosra és aranybarnára pirítjuk, majd egy szűrőkanál segítségével kiszedjük a zsírból. A hagymát felkockázzuk, és a szalonna zsírján azt is megdinszteljük.

 

Ezután félrehúzzuk a tűzről, szórunk rá egy evőkanál pirospaprikát, és felöntjük kb. 2 liter vízzel. Beletesszük a megtisztított, kockára vágott burgonyát, a megpirított tésztát, a felkarikázott füstölt kolbászt, végül megsózzuk és borsozzuk. Ha minden megfőtt, lehúzzuk a tűzről a levest, és ízesítjük Erős Pistával. Forrón tálaljuk szalonnapörccel meghintve.  

 A megjelenését az Univer támogatta.