Krumplis rucatalp

Gasztro

Krumplis rucatalp

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 0,3-0,5 dl víz
  • 1 csipet só

A főzéshez:

  • 35 dkg megtisztított krumpli
  • a tálaláshoz olvasztott kacsazsír

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Először elkészítjük a masnitésztát. A lisztből a tojásokkal, a csipet sóval és egy pici vízzel tésztát gyúrunk. Ha a tésztánk már szép sima, beletesszük egy zacskóba, és legalább egy órán át pihentetjük szobahőmérsékleten. Ha megpihent a tészta, vékonyra nyújtjuk. Derelyevágóval 2 centiméter széles csíkokra vágjuk, majd 3 centinként feldaraboljuk. Minden kis tésztalapot a közepénél összenyomunk, mint egy masnit. Alaposan nyomjuk össze, különben főzés közben szét fog nyílni. 

A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, majd feltesszük főni bő sós vízben. Amikor a krumpli már majdnem megfőtt, de még nem teljesen kész, rádobjuk a masnitésztákat, és a kettőt együtt készre főzzük. Ha túl sok víz marad alatta, akkor egy részét leönthetjük. Végül olvasztott kacsazsírral bőségesen meglocsoljuk.

Ajánljuk még:

Sárgadinnye zöldfűszerekkel, sárga szirmokkal

Menta, citromfű, bazsalikom, körömvirág, levendula – a nyár izgalmas fűszerei. A közös bennük, hogy a sárgadinnyével különösen finoman ötvözhetjük őket! Ráadásul mind hűsítenek is, úgyhogy a forró napokon az édes sárgadinnyéket hol egyikkel, hol másikkal bolondíthatjuk meg. A sárgadinnyét sosem lehet megunni így! Mutatós, ha a dinnye húsát karalábévájóval vájjuk ki, de ha nincs kedvünk bíbelődni a kis dinnyegolyók formázásával, akkor jöhet a kés, legyenek egyszerűen kockák.