Krumplicsónak babbal töltve

Gasztro

Krumplicsónak babbal töltve

Krumplicsónak vegetáriánus változatban, alig pár perc alatt! 

Hozzávalók (4 főre):

  • 8 közepes krumpli
  • 24 dkg bab
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ek tejföl
  • 7,5 dkg trappista sajt
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 1 közepes kápia paprika
  • bors
  • kakukkfű
  • chili vagy bármi, ami csíp: ízlés szerint

 

Tovább olvasok

A krumplikat megtisztítjuk, és hideg sós vízben, héjában megfőzzük. A hagymát apró kockákra vágjuk, a paprikát is hasonló méretű kockákra vagdaljuk. A babot sós vízben megfőzzük.

Egy serpenyőben megpirítjuk a hagymát, hozzányomjuk a fokhagymát, beletesszük a paprikakockákat, valamint a babot. Fűszerezzük, és együtt tovább pirítjuk. Ha a keverék szépen átpirult, félretesszük. A sajtokat külön-külön lereszeljük.

Ha a krumplik megfőttek, leöntjük róla a vizet és hagyjuk kicsit kihűlni. Kivajazunk egy nagyobb tepsit, és elkészítjük a krumplicsónakokat. A krumplikat hosszában félbevágjuk. A belsejüket egy kiskanállal kikaparjuk úgy, hogy kb. fél centi vastag maradjon a széle.

A krumplitörmeléket egy olyan tálba tesszük, amiben majd össze tudjuk keverni a tölteléket. A krumpliforgácsokhoz hozzáadjuk a babos részt, a reszelt trappistát és a tejfölt. Alaposan összekeverjük. A tölteléket szétosztjuk a fél krumplikban és megszórjuk a reszelt füstölt sajttal.

A tepsit előmelegített, 200 fokos sütőbe toljuk és kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük az ételt.

Ajánljuk még:

A töltött káposztát többféleképpen is készítheted! 6 receptet hoztunk

A töltött káposzta olyan klasszikus, amelyet sokféle recept szerint tudunk elkészíteni. Mutatjuk a recepteket, így mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt: van exkluzív, hagyományos, diétás, és olyan is, ami földhöz vág, pedig vegetáriánus. A savanyú káposztát régen a „magyarok címere” névvel illették, hiszen rengeteg olyan receptünk volt, amelynek ez a fő alapanyaga. Mindenütt közkedvelt, még sincs belőle két egyforma.