Hozzávalók
Krokett:
- 50 dkg sütni való burgonya
- 15-20 dkg finomliszt
- 2 db tojás
- só
- szerecsendió
- a formázáshoz zsemlemorzsa
Sült spárga:
- 10 szelet bacon
- 1 nagy csokor fehér és zöld spárga vegyesen
- 15 dkg parmezános zsemlemorzsa
Spárgamártás:
- 1 nagy csokor spárga szára
- 3 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dkg parmezán
- só
Elkészítés
A burgonyát héjában megfőzzük. Ha elkészült, és már annyit hűlt, hogy hozzá tudunk érni, akkor meghámozzuk, és még langyosan áttörjük. Ezután összegyúrjuk a tojásokkal és annyi liszttel, hogy éppen összeálljon a tésztánk. Közben sóval és szerecsendióval fűszerezzük. Ha elkészült a tésztánk, ujjnyi vastag rudakat sodrunk belőle, majd kb. 4 cm-es darabokra vágjuk. Kicsit megsodorjuk a darabokat, majd parmezános zsemlemorzsába forgatjuk. Közepesen forró olajban aranybarnára sütjük őket.
A spárgákat meghámozzuk, az alsó rostos részt letörjük róluk. Ezután egyesével vagy akár hármasával, négyesével baconbe tekerjük őket. Amit nem tekerünk be, azt parmezános zsemlemorzsába forgatjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, majd 180 fokon megsütjük.
A mártáshoz a spárgavégeket kevés sós vízben feltesszük főni. Ha megfőttek, leturmixoljuk az egészet a vajjal és egy jó nagy adag petrezselyemmel. Végül hozzáadjuk a parmezánt is.
Máris tálaljuk!
Ajánljuk még: