Hozzávalók
- 25 dkg túró
- 5 dkg juhtúró
- 1 szál újhagyma
- köménymag ízlés szerint
- 1 ek tejföl
- 1 ek vaj
- ½ gerezd fokhagyma
- 1 kk fűszerpaprika
- só
- bors

Elkészítés
A túrót és a juhtúrót elkeverjük. Ha nem szeretjük a juhtúró karakteres ízét, akár el is hagyhatjuk a receptből, anélkül is nagyon finom lesz. Az újhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát nagyon apróra vágjuk. A köménymagot kissé megtörjük egy mozsárban. Ezután mindent a túrós keverékhez adunk. Teszünk bele egy kis vajat és tejfölt, fűszerpaprikát, illetve sót és frissen őrölt borsot.

Ezután megkóstoljuk, és ha szükséges, adunk még hozzá a fűszerekből. Végül hűtőbe rakjuk, és legalább két órán át állni hagyjuk. Figyeljünk a hagymára, melynek íze felerősödik, miközben áll, ezért nem érdemes nagyon sokat adni a körözötthöz.
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta!
Ajánljuk még: