Gasztro

Körözött

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 5 dkg juhtúró
  • 1 szál újhagyma
  • köménymag ízlés szerint
  • 1 ek tejföl
  • 1 ek vaj
  • ½ gerezd fokhagyma
  • 1 kk fűszerpaprika
  • bors

 

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A túrót és a juhtúrót elkeverjük. Ha nem szeretjük a juhtúró karakteres ízét, akár el is hagyhatjuk a receptből, anélkül is nagyon finom lesz. Az újhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát nagyon apróra vágjuk. A köménymagot kissé megtörjük egy mozsárban. Ezután mindent a túrós keverékhez adunk. Teszünk bele egy kis vajat és tejfölt, fűszerpaprikát, illetve sót és frissen őrölt borsot.

 

Ezután megkóstoljuk, és ha szükséges, adunk még hozzá a fűszerekből. Végül hűtőbe rakjuk, és legalább két órán át állni hagyjuk. Figyeljünk a hagymára, melynek íze felerősödik, miközben áll, ezért nem érdemes nagyon sokat adni a körözötthöz.

A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta!

Ajánljuk még:

Ennivaló rózsavaj-gyertya Valentin napra

A Valentin nap az első olyan alkalom az évben, amikor eszünkbe jut a rózsa. A rózsa, az örök virág, a virágok királynője, nem csupán a vázába, hanem az asztalon is. Óvva intek attól mindenkit, hogy a virágüzletben kínált rózsákból ejtsen szirmokat a tányérra! Ezek a virágok dísznövények, érkezési célra nem alkalmasak, bármilyen csábítóak is. Ám a tavaly gyűjtött, vagy teaként vásárolt rózsaszirmokkal csodálatos, szerelmes-virágos varázslatokat alkothatunk! Készülhet belőlük rózsaszörp, ami pezsgővel turbózva elegáns ital, poríthatjuk rózsabársonnyá egy lágy mousse tetejére. Romantikusoknak, a természetesség kedvelőinek pedig készíthetünk rózsás vajgyertyát, amely egy foszlós kaláccsal, friss gyümölcsökkel káprázatos finomsággá lényegülhet. Az ünnep fénypontja lesz, amikor a rózsás vajgyertya lángja fellobban, igazi különlegességként!