Körözött

Gasztro

Körözött

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 5 dkg juhtúró
  • 1 szál újhagyma
  • köménymag ízlés szerint
  • 1 ek tejföl
  • 1 ek vaj
  • ½ gerezd fokhagyma
  • 1 kk fűszerpaprika
  • bors

 

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A túrót és a juhtúrót elkeverjük. Ha nem szeretjük a juhtúró karakteres ízét, akár el is hagyhatjuk a receptből, anélkül is nagyon finom lesz. Az újhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát nagyon apróra vágjuk. A köménymagot kissé megtörjük egy mozsárban. Ezután mindent a túrós keverékhez adunk. Teszünk bele egy kis vajat és tejfölt, fűszerpaprikát, illetve sót és frissen őrölt borsot.

 

Ezután megkóstoljuk, és ha szükséges, adunk még hozzá a fűszerekből. Végül hűtőbe rakjuk, és legalább két órán át állni hagyjuk. Figyeljünk a hagymára, melynek íze felerősödik, miközben áll, ezért nem érdemes nagyon sokat adni a körözötthöz.

A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta!