Koriander acorda mangalicával

Gasztro

Koriander acorda mangalicával

Tiago Sabarigo receptje

Hozzávalók:

Paprikaszósz

  • 250 g friss paprikajuice
  • 50 g szójaszósz
  • 50 g mirim
  • 25 g fehér miso paszta
  • 0,5 g kukoricakeményítő

Acorda

  • 100 g friss koriander
  • 100 g spenót
  • 100 g fehér kenyér
  • 150 g tejszín
  • 100 g víz
  • 10 g vaj
  • 5 g fokhagyma

Párolt kagyló

  • 200 g friss kagyló
  • 50 g fehérbor
  • 50 g víz
  • egy csipet friss koriander
  • egy csipet só

 

  • Fejenként egy szelet szuvidált, majd körbepirított mangalicatarja

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A paprikaszószhoz a paprikákból juice-t készítünk. Ehhez hozzáadjuk a szójaszószt, a mirimet és a misopasztát. Az egészet felmelegítjük, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a keményítőt is. Ekkor botmixerrel átkeverjük. Végül egy szitán is átengedjük.

Az acordához a koriandert és a spenótot forrásban lévő vízbe rakjuk pár másodpercre, majd azonnal jeges vízbe helyezzük. Ezután egy papírtörlőn tökéletesen megszárítjuk őket, majd apróra feldaraboljuk.

A vajat egy edényben megolvasztjuk, és hozzáadjuk a fokhagymát.

A kenyeret beáztatjuk a tejszínbe. Ezt a tejszínes kenyeret hozzáadjuk a fokhagymás vajhoz. Ezután jöhet bele a korianderes spenót, végezetül a víz. Sót csak a végén, ízlés szerint adunk hozzá. 

A kagylót korianderrel megfőzzük a fehérborban.

A mangalicatarját 16 órán át 65 fokon szuvidáljuk, vagy sütőben, alacsony hőfokon hosszan puhára sütjük. Tálalás előtt szeleteljük, és a szeletek mindkét oldalát egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk.

A tálaláshoz crouton kockákat is készítünk.