Koriander acorda mangalicával

Gasztro

Koriander acorda mangalicával

Tiago Sabarigo receptje

Hozzávalók:

Paprikaszósz

  • 250 g friss paprikajuice
  • 50 g szójaszósz
  • 50 g mirim
  • 25 g fehér miso paszta
  • 0,5 g kukoricakeményítő

Acorda

  • 100 g friss koriander
  • 100 g spenót
  • 100 g fehér kenyér
  • 150 g tejszín
  • 100 g víz
  • 10 g vaj
  • 5 g fokhagyma

Párolt kagyló

  • 200 g friss kagyló
  • 50 g fehérbor
  • 50 g víz
  • egy csipet friss koriander
  • egy csipet só

 

  • Fejenként egy szelet szuvidált, majd körbepirított mangalicatarja

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A paprikaszószhoz a paprikákból juice-t készítünk. Ehhez hozzáadjuk a szójaszószt, a mirimet és a misopasztát. Az egészet felmelegítjük, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a keményítőt is. Ekkor botmixerrel átkeverjük. Végül egy szitán is átengedjük.

Az acordához a koriandert és a spenótot forrásban lévő vízbe rakjuk pár másodpercre, majd azonnal jeges vízbe helyezzük. Ezután egy papírtörlőn tökéletesen megszárítjuk őket, majd apróra feldaraboljuk.

A vajat egy edényben megolvasztjuk, és hozzáadjuk a fokhagymát.

A kenyeret beáztatjuk a tejszínbe. Ezt a tejszínes kenyeret hozzáadjuk a fokhagymás vajhoz. Ezután jöhet bele a korianderes spenót, végezetül a víz. Sót csak a végén, ízlés szerint adunk hozzá. 

A kagylót korianderrel megfőzzük a fehérborban.

A mangalicatarját 16 órán át 65 fokon szuvidáljuk, vagy sütőben, alacsony hőfokon hosszan puhára sütjük. Tálalás előtt szeleteljük, és a szeletek mindkét oldalát egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk.

A tálaláshoz crouton kockákat is készítünk. 

 

Ajánljuk még:

Aszalt almával kerekebb az élet, és a fogyás is könnyebb

Ma már egyre többen keresik az egészséges étkezés lehetőségét, számos speciális, diétával is felérő étrendet próbálnak ki, miközben szem előtt vannak azok az alapanyagok, amelyek fogyasztása elősegítené az egészséges táplálkozást.