Hozzávalók
- 1 ek mangalicazsír
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- fél szál füstölt kolbász
- 15 dkg lencse
A rántáshoz:
- 1 ek liszt
- 1 ek mangalicazsír
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 tk fűszerpaprika
- hideg víz
A mangalicazsíron üvegesre dinszteljük a hagymát, közben meg is sózzuk. A füstölt kolbászt felszeleteljük, hozzáadjuk a dinsztelt hagymához, és hagyjuk kicsit pirulni. Ezután az egészet felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk az előző este beáztatott lencsét. Ízlés szerint sózzuk.
Amíg megfő a lencse, elkészítjük a fokhagymás, fűszerpaprikás rántást. Ehhez egy kevés mangalicazsírt felolvasztunk, és egy kanál lisztet szalmasárgára pirítunk rajta. Közben ízesítjük apróra vágott fokhagymával. Figyeljünk, nehogy megégjen! Végül hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és azonnal felengedjük kb. egy deciliter hideg vízzel. Csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a leveshez. Legalább öt percig még forraljuk, majd tejföllel tálaljuk.
Ajánljuk még: