Kolbászos lencseleves

Gasztro

Kolbászos lencseleves

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók

  • 1 ek mangalicazsír
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • fél szál füstölt kolbász
  • 15 dkg lencse

A rántáshoz:

  • 1 ek liszt
  • 1 ek mangalicazsír
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk fűszerpaprika
  • hideg víz

 

Tovább olvasok

A mangalicazsíron üvegesre dinszteljük a hagymát, közben meg is sózzuk. A füstölt kolbászt felszeleteljük, hozzáadjuk a dinsztelt hagymához, és hagyjuk kicsit pirulni. Ezután az egészet felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk az előző este beáztatott lencsét. Ízlés szerint sózzuk.

Amíg megfő a lencse, elkészítjük a fokhagymás, fűszerpaprikás rántást. Ehhez egy kevés mangalicazsírt felolvasztunk, és egy kanál lisztet szalmasárgára pirítunk rajta. Közben ízesítjük apróra vágott fokhagymával. Figyeljünk, nehogy megégjen! Végül hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és azonnal felengedjük kb. egy deciliter hideg vízzel. Csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a leveshez. Legalább öt percig még forraljuk, majd tejföllel tálaljuk.

 

Ajánljuk még:

Látványos finomságok zsenge karottából

A karotta szó hengeres, zsenge sárgarépát jelöl valójában. Dallamos, elegáns kifejezés, így könnyebben eladható azoknak, akiknek a sárgarépa valami nem túl kedves ízemléket jelent. A zsenge, tavaszi karotta nyersen is jó, de ott a helye szinte minden fogásban. Színes, vitamindús, roppanós. És ne feledjük: illatos zöldje a petrezselyemhez hasonlóan felhasználható!

 

Már követem az oldalt

X