Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 6 dkg zsír
- 2 tojás
- 1 cs. sütőpor
- 2 ek. méz
- 2 dl tej
Máz:
- 30 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 4 dkg kakaó
- 12 ek. tej
- 2 ek. rum
- 25 dkg kókuszreszelék
Elkészítés
A cukrot habosra keverjük a tojásokkal, közben hozzáadjuk a szobahőmérsékletű zsírt, belecsorgatjuk a mézet, majd a tejet is beleöntjük. A lisztet alaposan elkeverjük a sütőporral, és kanalanként adagoljuk a tésztához, miközben robotgéppel alacsony fordulaton az egészet tovább verjük. A végeredmény egy sűrű állagú massza lesz, sűrűbb, mint a piskóta. Közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 180° C-os sütőben 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Fontos, hogy csak akkor szeleteljük fel, ha már teljesen kihűlt, különben a tészta széttöredezhet.
Közben elkészítjük a mázat. A cukrot, a tejet és a kakaót folyamatos kevergetés mellett összeolvasztjuk. A tűzhelyről lehúzva kisebb adagokban adjuk hozzá a vajat. A mázat közvetlenül a mártogatás előtt kell megfőzni, különben túlságosan besűrűsödik. Ha ez mégis előfordul, néhány kanál meleg tejjel hígítsuk, ne tegyük vissza a tűzhelyre.
A sütemény tésztáját kisebb méretű kockákra vágjuk fel, majd óvatosan a csokoládémázba forgatjuk, és azonnal meghempergetjük a kókuszreszelékben.
Ajánljuk még: