Hozzávalók
A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 10 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 2 db tojás
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1 dl tej
A krémhez:
- 1 l tej
- 6 evőkanál finomliszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé tortabevonó
- 3 evőkanál olaj
Elkészítés
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd néhány órán át fóliába csomagolva pihentetjük. 4 részre osztjuk, lisztezett deszkán egyenként elnyújtjuk, és 4 lapot sütünk belőle a tepsi hátlapján. A krémhez a lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük, hozzáöntjük az többi tejet is, és folyamatosan kevergetve krémmé főzzük. 3 dl tejjel felfőzünk 1 csomag vaníliás pudingport. Ezt összekeverjük a lisztes krémmel.
A vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd a teljesen kihűlt krémhez adjuk. A krémet 3 részre osztjuk, és megtöltjük vele a tésztalapokat. A legfelső lapot csokimázzal vonjuk be. Ehhez gőz fölött megolvasztjuk az apró darabokra tördelt tortabevonót 2-3 evőkanál olajjal kikeverjük, majd a süteményre kenjük. Egy nap pihentetés után szeleteljük.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: