Kínai csípős kacsaszív

Gasztro

Kínai csípős kacsaszív

Príma fogás percek alatt!

Hozzávalók:

  • 200 g kacsaszív
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • 1 kiskanál keményítő
  • 1 evőkanál csípős, darált paprika (ízlés szerint, lehet kevesebb is, mert így nagyon csípős lesz)
  • 1 evőkanál szezámmag
  • fél evőkanál köménymag
  • fél evőkanál szecsuáni bors
  • fél evőkanál cukor
  • pár levél koriander

Tovább olvasok

Elkészítés

Kacsaszívet vékonyra szeleteljük és keményítőben megforgatjuk. Kevés olajban hirtelen megpirítjuk és gyorsan ki is vesszük, hogy ne süljön túl.

Wokban 3 cm magasságig olajat öntünk, hozzáadjuk a paprikát, a köményt, a szezámmagot, a 2 gerezd zúzott fokhagymát, fél evőkanál cukrot, a szecsuáni borsot és ízlés szerint sót. Összeforgatjuk az egészet, kicsit pirítjuk a fűszereket, majd mellérakjuk a kacsaszívet. Ekkor már tényleg csak pár másodpercig pirítjuk együtt az egészet, és el is készült. Tálaláskor korianderrel díszítjük. Jázminrizzsel vagy kínai kenyérrel kínáljuk.

Ajánljuk még:

Interjú az akupunktúráról Dr. Oravecz Márk hagyományos kínai orvossal

Városi legendák keringenek az alternatív gyógymódok körül, így az akupunktúráról is. Kortól, nemtől függően mindenkinél működik? Kell-e rettegni a tűtől, a szúrástól, a fájdalomtól? Vagy éppen ellenkezőleg, elmulasztja a fájdalmat? Az akupunktúráról és a hagyományos kínai orvoslás alkalmazásáról kérdeztem Dr. Oravecz Márk hagyományos kínai orvost, számos szakkönyv szerzőjét és fordítóját, a Semmelweis Egyetem oktatóját, akinek a gyógyulásomat is köszönhetem.

 

Már követem az oldalt

X