Hozzávalók
- 200 g kacsaszív
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- 1 kiskanál keményítő
- 1 evőkanál csípős, darált paprika (ízlés szerint, lehet kevesebb is, mert így nagyon csípős lesz)
- 1 evőkanál szezámmag
- fél evőkanál köménymag
- fél evőkanál szecsuáni bors
- fél evőkanál cukor
- pár levél koriander
Elkészítés
Kacsaszívet vékonyra szeleteljük és keményítőben megforgatjuk. Kevés olajban hirtelen megpirítjuk és gyorsan ki is vesszük, hogy ne süljön túl.
Wokban 3 cm magasságig olajat öntünk, hozzáadjuk a paprikát, a köményt, a szezámmagot, a 2 gerezd zúzott fokhagymát, fél evőkanál cukrot, a szecsuáni borsot és ízlés szerint sót. Összeforgatjuk az egészet, kicsit pirítjuk a fűszereket, majd mellérakjuk a kacsaszívet. Ekkor már tényleg csak pár másodpercig pirítjuk együtt az egészet, és el is készült. Tálaláskor korianderrel díszítjük. Jázminrizzsel vagy kínai kenyérrel kínáljuk.