Hozzávalók:
- 25 dkg házi csusza- vagy lebbencstészta
- 45 dkg túró
- 33 dkg tejföl
- 30 dkg füstölt szalonna
- 2 csokor kapor
- só
Elkészítés:
A füstölt szalonnát apróra vágjuk, zsírjára kisütjük, és a pörcöt leszűrve félretesszük. A tésztát – a szokásos módon – sós vízben kifőzzük.
Egy szalonnazsírral kikent tűzálló tálba egy vékony réteg tésztát terítünk, rámorzsolunk egy réteg nádudvari túrót, egy kevés szalonnapörcöt, megsózzuk, és meglocsoljuk a finomra metélt kaporral elkevert nádudvari tejföllel. Erre ismét tésztaréteg jön, majd ismét túró. Felváltva addig rétegezzük, amíg tart a hozzávalókból. A tetejére nádudvari túrónak kell kerülnie, amelyet megszórunk szalonnapörccel, rálocsolunk 1-2 evőkanál szalonnazsírt.
Felfűtött forró kemencébe helyezzük, és megsütjük.
Recept by:dacagabi
Ajánljuk még: