Kemencés, rakott kapros-túrós csusza

Gasztro

Kemencés, rakott kapros-túrós csusza

Fantasztikus nyári recept!

Hozzávalók:

  • 25 dkg házi csusza- vagy lebbencstészta
  • 45 dkg túró
  • 33 dkg tejföl
  • 30 dkg füstölt szalonna
  • 2 csokor kapor

Elkészítés:

A füstölt szalonnát apróra vágjuk, zsírjára kisütjük, és a pörcöt leszűrve félretesszük. A tésztát – a szokásos módon – sós vízben kifőzzük.

Egy szalonnazsírral kikent tűzálló tálba egy vékony réteg tésztát terítünk, rámorzsolunk egy réteg nádudvari túrót, egy kevés szalonnapörcöt, megsózzuk, és meglocsoljuk a finomra metélt kaporral elkevert nádudvari tejföllel. Erre ismét tésztaréteg jön, majd ismét túró. Felváltva addig rétegezzük, amíg tart a hozzávalókból. A tetejére nádudvari túrónak kell kerülnie, amelyet megszórunk szalonnapörccel, rálocsolunk 1-2 evőkanál szalonnazsírt.

Felfűtött forró kemencébe helyezzük, és megsütjük.

Recept by:dacagabi

Ajánljuk még:

Vágott vagy mű? A kérdés nem is olyan egyszerű

Örök karácsonyi dilemma, hogy élő- vagy műfenyőt díszítsünk az ünnepre: nagyon megosztó téma. Mi azonban visszafogottságra és alaposabb átgondolásra invitálunk mindenkit, mert a kérdés egyrészt közel sem olyan egyszerű, mint gondolnánk, másrészt ebből fakadóan talán nem is olyan egyértelmű, melyik a helyes megoldás.