Kelkáposzta-főzelék Borbás Marcsi módra
Olvasási idő: 1 perc

Kelkáposzta-főzelék Borbás Marcsi módra

Ahogy Bácskában készítik!

Hozzávalók

  • 1 fej kelkáposzta (kb. 1.5 kg)
  • 4 szem főzni való burgonya
  • 1 szem paprika
  • 1 szem paradicsom
  • 1 ek sertészsír
  • 1 ek cukor
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 púpozott kanál liszt
  • 1 kanál fűszerpaprika

Elkészítés

A kelkáposztát kockákra vágjuk, a burgonyát falatnyi darabokra aprítjuk. Ezután egy megfelelő méretű lábasban egy kevés vízzel feltesszük főni. Közben hozzáadjuk az összevágott paprikát és paradicsomot.

Megsózzuk, és egy kevés cukrot is adunk hozzá – ez segít kihozni a káposzta ízét.

Ha minden zöldség megfőtt, egy másik lábasban rántást készítünk. Ehhez egy kanál sertészsíron szalmasárgára pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, rövid ideig pirítjuk, majd egy kanál fűszerpaprikát is adunk hozzá. Gyorsan öntünk rá egy kis pohár hideg vizet. A rántást hozzáadjuk a zöldségekhez, pár perc alatt összeforraljuk, majd rögtön tálaljuk.

Feltétnek kolbászcsipszet készítünk hozzá. Ehhez a kolbászt kissé szétmorzsoljuk, majd egy serpenyőben megpirítjuk. Forrón tálaljuk.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

 

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!