Hozzávalók
- 1 fej kelkáposzta (kb. 1.5 kg)
- 4 szem főzni való burgonya
- 1 szem paprika
- 1 szem paradicsom
- 1 ek sertészsír
- 1 ek cukor
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 púpozott kanál liszt
- só
- 1 kanál fűszerpaprika
Elkészítés
A kelkáposztát kockákra vágjuk, a burgonyát falatnyi darabokra aprítjuk. Ezután egy megfelelő méretű lábasban egy kevés vízzel feltesszük főni. Közben hozzáadjuk az összevágott paprikát és paradicsomot.
Megsózzuk, és egy kevés cukrot is adunk hozzá – ez segít kihozni a káposzta ízét.
Ha minden zöldség megfőtt, egy másik lábasban rántást készítünk. Ehhez egy kanál sertészsíron szalmasárgára pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, rövid ideig pirítjuk, majd egy kanál fűszerpaprikát is adunk hozzá. Gyorsan öntünk rá egy kis pohár hideg vizet. A rántást hozzáadjuk a zöldségekhez, pár perc alatt összeforraljuk, majd rögtön tálaljuk.
Feltétnek kolbászcsipszet készítünk hozzá. Ehhez a kolbászt kissé szétmorzsoljuk, majd egy serpenyőben megpirítjuk. Forrón tálaljuk.
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el: