Kelkáposzta-főzelék Borbás Marcsi módra

Gasztro

Kelkáposzta-főzelék Borbás Marcsi módra

Ahogy Bácskában készítik!

Hozzávalók

  • 1 fej kelkáposzta (kb. 1.5 kg)
  • 4 szem főzni való burgonya
  • 1 szem paprika
  • 1 szem paradicsom
  • 1 ek sertészsír
  • 1 ek cukor
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 púpozott kanál liszt
  • 1 kanál fűszerpaprika

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A kelkáposztát kockákra vágjuk, a burgonyát falatnyi darabokra aprítjuk. Ezután egy megfelelő méretű lábasban egy kevés vízzel feltesszük főni. Közben hozzáadjuk az összevágott paprikát és paradicsomot.

Megsózzuk, és egy kevés cukrot is adunk hozzá – ez segít kihozni a káposzta ízét.

Ha minden zöldség megfőtt, egy másik lábasban rántást készítünk. Ehhez egy kanál sertészsíron szalmasárgára pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, rövid ideig pirítjuk, majd egy kanál fűszerpaprikát is adunk hozzá. Gyorsan öntünk rá egy kis pohár hideg vizet. A rántást hozzáadjuk a zöldségekhez, pár perc alatt összeforraljuk, majd rögtön tálaljuk.

Feltétnek kolbászcsipszet készítünk hozzá. Ehhez a kolbászt kissé szétmorzsoljuk, majd egy serpenyőben megpirítjuk. Forrón tálaljuk.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el: