Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Hozzávalók:
- 1 fej kelkáposzta (kb. 1.5 kg)
- 4 szem főzni való burgonya
- 1 szem paprika
- 1 szem paradicsom
- 1 ek sertészsír
- 1 ek cukor
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 púpozott kanál liszt
- só
- 1 kanál fűszerpaprika
Elkészítés:
A kelkáposztát kockákra vágjuk, a burgonyát falatnyi darabokra aprítjuk. Ezután egy megfelelő méretű lábasban egy kevés vízzel feltesszük főni. Közben hozzáadjuk az összevágott paprikát és paradicsomot.
Megsózzuk, és egy kevés cukrot is adunk hozzá – ez segít kihozni a káposzta ízét.
Ha minden zöldség megfőtt, egy másik lábasban rántást készítünk. Ehhez egy kanál sertészsíron szalmasárgára pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, rövid ideig pirítjuk, majd egy kanál fűszerpaprikát is adunk hozzá. Gyorsan öntünk rá egy kis pohár hideg vizet. A rántást hozzáadjuk a zöldségekhez, pár perc alatt összeforraljuk, majd rögtön tálaljuk.
Feltétnek kolbászcsipszet készítünk hozzá. Ehhez a kolbászt kissé szétmorzsoljuk, majd egy serpenyőben megpirítjuk. Forrón tálaljuk.
Ajánljuk még:
Birsalma, a gyógyító gyümölcs – 7 csodálatos recept őszi hangolódásra
Barackos receptek: 14 fogásban a nyár egyik legjobb gyömölcse
Mit lehet júniusban befőzni? – Nem vagy még lekésve
Nem a „vantú” kell félni, hanem a „nincstű”
Ezt olvastam valamelyik nap a neten, és tudtam, miről beszél az, aki torkig volt már a befőzéssel és ezzel a mondattal hozta lendületbe magát. Egyébként nagymamáját idézte szó szerint.