Kapros-tejfölös uborkasaláta

Gasztro

Kapros-tejfölös uborkasaláta

 Uborkasaláta kaporral – ahogy a legfinomabb!

Hozzávalók:

  • 1 kígyóuborka
  • 1 tk só
  • 3 ek tejföl
  • 3 ek joghurt
  • egy csipet frissen őrölt bors
  • fél fej lilahagyma
  • fél csokor kapor
  • 1 ek fehérborecet
  • 1 tk méz

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Kezdetnek előkészítjük a zöldségeket: az uborkát meghámozzuk majd vékony karikára vágjuk, vagy ha van erre használatos reszelőnk, akkor azzal felszeljük. Sózzuk, állni hagyjuk, míg elkészülünk a többi alapanyaggal. Megtisztítjuk a lilahagymát és a fokhagymát, majd apró kockákra vágjuk, a fokhagymát reszeljük. Megmossuk és finomra aprítjuk a kaprot is. 

A tejfölt, a joghurtot, az ecetet és a mézet összekeverjük, megborsozzuk. Az uborkából kinyomkodjuk a nedvességet, a tejfölös mártásba keverjük, majd a kapor felét belekeverjük, a másik felét a salátára hintjük. 

Kiváló behűtve húsokhoz, de pirítóssal mártogatósnak is!

Videón a recept:

Ajánljuk még:

Öt világrész találkozik egy pici konyhában, és kész a csoda

Pastel de Nata, pastravaria, lavali lubnan, etióp leves – csak néhány fogás a Újabb ötven étel a nagyvilágból című szakácskönyvből. A kötet receptjeit a Pécsi Tudományegyetem ötezer külföldi és 17 ezer magyar diákjának kedvenceiből válogatták. Ahogy a nevéből is következik, ez már a második kiadvány, az elsőben főételek kaptak helyet, a mostaniban levesek, desszertek, saláták. Az egyetem szerint a gasztronómia az egyik útja annak, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a kultúrákat, a 130 országból érkezett külföldi diák számára pedig megerősíti, mennyire fontos a jelenlétük a mediterrán városban. 

 

Már követem az oldalt

X