Hozzávalók:
- 1 kígyóuborka
- 1 tk só
- 3 ek tejföl
- 3 ek joghurt
- egy csipet frissen őrölt bors
- fél fej lilahagyma
- fél csokor kapor
- 1 ek fehérborecet
- 1 tk méz
Elkészítés:
Kezdetnek előkészítjük a zöldségeket: az uborkát meghámozzuk majd vékony karikára vágjuk, vagy ha van erre használatos reszelőnk, akkor azzal felszeljük. Sózzuk, állni hagyjuk, míg elkészülünk a többi alapanyaggal. Megtisztítjuk a lilahagymát és a fokhagymát, majd apró kockákra vágjuk, a fokhagymát reszeljük. Megmossuk és finomra aprítjuk a kaprot is.
A tejfölt, a joghurtot, az ecetet és a mézet összekeverjük, megborsozzuk. Az uborkából kinyomkodjuk a nedvességet, a tejfölös mártásba keverjük, majd a kapor felét belekeverjük, a másik felét a salátára hintjük.
Kiváló behűtve húsokhoz, de pirítóssal mártogatósnak is!
Videón a recept:
Ajánljuk még: