Gasztro

Kapros ordás palacsinta

Móricz Kitti, a Tiltott Csíki Söröző és Étterem séfjének receptje

Hozzávalók

A palacsintához:

  • 0,5 kg finomliszt
  • 0,6 l tej
  • 3 dl ásványvíz
  • 3 tojás
  • 0,02 kg cukor 
  • csipetnyi só
  • olaj a sütéshez

A töltelékhez:

  • 0,5 kg orda 
  • 0,1 kg tejföl 
  • 0,15 kg cukor 
  • 1 csokor kapor 

Elkészítés

A lisztet, a tojást, és a sót egy mély keverőtálba tesszük, majd fokozatosan adagolva a tejet és az ásványvizet csomómentesre keverjük. Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk, majd vékonyan kisütjük a palacsintákat. A krémhez villával összetörjük az ordát, majd hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot egy csipet sót és a finomra vágott kaprot. A palacsintákat megtöltjük a krémmel és találjuk. 

A cikk megjelenését a Csíki Sör támogatta.

Ajánljuk még:

Csomagolás és töltelék, leves és főzelék: ezért ne mellőzd a kelkáposztát!

Nemszeretem-főzelék, megtűrt levelek a levesben? Vagy éppen a téli zöldségkínálat favoritja? A kelkáposzta ősszel olyan szemet gyönyörködtető, ha kézbe vesszük, és alaposan megfigyeljük, akár egy rózsa. Egymásra boruló, fodros levelei egymás után terülnek szét, ahogyan a rózsabimbó feslik a fényre, és még a színe is egy üde kavalkád, a zöld megannyi árnyalata. A haragoszöld külsők ölelik körbe az egyre haloványabb s így egyre zsengébb társaikat. Egész tavaszig lehet azután rájárni a télire eltárolt kelkáposztákra – addigra zamatosra érik vajszínű „szíve” is.