Kapros ordás palacsinta

Gasztro

Kapros ordás palacsinta

Móricz Kitti, a Tiltott Csíki Söröző és Étterem séfjének receptje

Hozzávalók

A palacsintához:

  • 0,5 kg finomliszt
  • 0,6 l tej
  • 3 dl ásványvíz
  • 3 tojás
  • 0,02 kg cukor 
  • csipetnyi só
  • olaj a sütéshez

A töltelékhez:

  • 0,5 kg orda 
  • 0,1 kg tejföl 
  • 0,15 kg cukor 
  • 1 csokor kapor 

Elkészítés

A lisztet, a tojást, és a sót egy mély keverőtálba tesszük, majd fokozatosan adagolva a tejet és az ásványvizet csomómentesre keverjük. Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk, majd vékonyan kisütjük a palacsintákat. A krémhez villával összetörjük az ordát, majd hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot egy csipet sót és a finomra vágott kaprot. A palacsintákat megtöltjük a krémmel és találjuk. 

A cikk megjelenését a Csíki Sör támogatta.