Hozzávalók
A palacsintához:
- 0,5 kg finomliszt
- 0,6 l tej
- 3 dl ásványvíz
- 3 tojás
- 0,02 kg cukor
- csipetnyi só
- olaj a sütéshez
A töltelékhez:
- 0,5 kg orda
- 0,1 kg tejföl
- 0,15 kg cukor
- 1 csokor kapor
Elkészítés
A lisztet, a tojást, és a sót egy mély keverőtálba tesszük, majd fokozatosan adagolva a tejet és az ásványvizet csomómentesre keverjük. Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk, majd vékonyan kisütjük a palacsintákat. A krémhez villával összetörjük az ordát, majd hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot egy csipet sót és a finomra vágott kaprot. A palacsintákat megtöltjük a krémmel és találjuk.
A cikk megjelenését a Csíki Sör támogatta.