Kapros ordás palacsinta
Olvasási idő: 1 perc

Kapros ordás palacsinta

Móricz Kitti, a Tiltott Csíki Söröző és Étterem séfjének receptje

Hozzávalók

A palacsintához:

  • 0,5 kg finomliszt
  • 0,6 l tej
  • 3 dl ásványvíz
  • 3 tojás
  • 0,02 kg cukor 
  • csipetnyi só
  • olaj a sütéshez

A töltelékhez:

  • 0,5 kg orda 
  • 0,1 kg tejföl 
  • 0,15 kg cukor 
  • 1 csokor kapor 

Elkészítés

A lisztet, a tojást, és a sót egy mély keverőtálba tesszük, majd fokozatosan adagolva a tejet és az ásványvizet csomómentesre keverjük. Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk, majd vékonyan kisütjük a palacsintákat. A krémhez villával összetörjük az ordát, majd hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot egy csipet sót és a finomra vágott kaprot. A palacsintákat megtöltjük a krémmel és találjuk. 

A cikk megjelenését a Csíki Sör támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!