Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 2 ek olaj
- 25 dkg káposzta
- 10 dkg húsos szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 15 dkg Magyar Rögös Túró
A tetejére:
- 1 egész tojás
- 10 dkg Magyar Trappista Sajt
- egész kömény
Elkészítés
A húsosszalonnát felkockázzuk, majd kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a fél karikára vágott vöröshagymát és a legyalult káposztát. Az egészet puhára pároljuk. Ha szükséges, apránként öntünk hozzá vizet is. Sózzuk, megszórjuk fűszerpaprikával és őrölt köménnyel. Ha a káposzta elkészült, egy kicsit hagyjuk hűlni. Ezután a leveles tésztát hosszában magunk elé terítjük, és a közepére egy vastag csíkban ráhalmozzuk a tölteléket. Megszórjuk rögös túróval. Figyeljünk, hogy a töltelék a tészta közepét foglalja csak el, körülbelül a területének egyharmad részét.
Az oldalt üresen maradt részeket vízszintesen felcsíkozzuk, majd ráhajtjuk a töltelékre két oldalról. A tészta felületét megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt trappistával és egész köménnyel. Száznyolcvan fokos sütőben huszonöt perc alatt pirosra sütjük.
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.
Ajánljuk még: