Káposztával és túróval töltött leveles tészta

Gasztro

Káposztával és túróval töltött leveles tészta

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 ek olaj
  • 25 dkg káposzta
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 tk őrölt kömény
  • 15 dkg Magyar Rögös Túró

A tetejére:

  • 1 egész tojás
  • 10 dkg Magyar Trappista Sajt
  • egész kömény

 

Tovább olvasok
kaposztaval-es-turoval-toltott-leveles-teszta-recept-Borbas-Marcsi

 

 Elkészítés:

A húsosszalonnát felkockázzuk, majd kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a fél karikára vágott vöröshagymát és a legyalult káposztát. Az egészet puhára pároljuk. Ha szükséges, apránként öntünk hozzá vizet is. Sózzuk, megszórjuk fűszerpaprikával és őrölt köménnyel. Ha a káposzta elkészült, egy kicsit hagyjuk hűlni. Ezután a leveles tésztát hosszában magunk elé terítjük, és a közepére egy vastag csíkban ráhalmozzuk a tölteléket. Megszórjuk rögös túróval. Figyeljünk, hogy a töltelék a tészta közepét foglalja csak el, körülbelül a területének egyharmad részét. 

Az oldalt üresen maradt részeket vízszintesen felcsíkozzuk, majd ráhajtjuk a töltelékre két oldalról. A tészta felületét megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt trappistával és egész köménnyel. Száznyolcvan fokos sütőben huszonöt perc alatt pirosra sütjük.

 A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.