Gasztro

Juhtúrós rakott nokedli

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 ek sertészsír
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 3 db tojás
  • 30 dkg finomliszt
  • kb. 1,5 dl víz
  • 1 tk só
  • 40 dkg juhtúró
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 szem sütni való burgonya
  • bors

Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk, majd kevés sós vízben megfőzzük. A főzővízbe beleaprítjuk a fokhagymát is.

A lisztet egy magasabb falú tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojásokat és egy kevés vizet. Az egészet simára kikeverjük, megsózzuk, és annyi vizet adunk még hozzá, hogy nokedlitészta sűrűségű legyen. Ezután sós vízbe szaggatjuk a nokedliket, és pár perc alatt készre főzzük.

A szalonnát apró darabokra vágjuk, a zsírját kisütjük, majd hozzáadjuk a juhtúrót. Erre szűrjük rá a megfőtt nokedlit, és jól elkeverjük. Ha szükséges, akkor még sózzuk, borsozzuk. A sózással vigyázzunk, hiszen a juhtúró is sós.

Egy megfelelő méretű hőálló tálat kikenünk sertészsírral, elterítjük benne a megfőtt burgonyát, majd ráöntjük a juhtúróval elkevert nokedlit.

180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Forrón tálaljuk.

Ajánljuk még:

Túrós desszertek: 12 könnyű finomság

Laza, puha finomságok készíthetők ebből a sokoldalú hozzávalóból. A túró ráadásul az egyik legkevésbé hizlaló alapanyag, amiből valamilyen sütemény készülhet. Mutatunk olyan receptet is, amivel el lehet indulni a legjobb háziasszony címért, és azt is megmutatjuk, hogyan tudsz akkor is készíteni tortát, ha alig van hozzávaló otthon.