Joghurtos padlizsánsaláta csípős grillfalatokkal

Gasztro

Joghurtos padlizsánsaláta csípős grillfalatokkal

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 4 db padlizsán
  • 3-4 ek. olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • durvára őrölt bors
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 3 dl Magyar Natúr Joghurt
  • Magyar Grill chilis és zöldfűszeres

 

Tovább olvasok

 

Elkészítés 

A padlizsánokat felszeleteljük, majd lesózzuk, és legalább egy órát hagyjuk állni. Így kiadják magukból a keserű levüket. Ezt törölgessük le, majd egy forró grillserpenyőben, kevés olívaolajon süssünk minden szeletet szép pirosra. Ha elkészültünk, a szeleteket itatós papírra szedjük. Ha kihűltek, hosszú csíkokra vágjuk ezeket. A joghurtot ízesítjük sóval, borssal, reszelt fokhagymával. Elkeverjük a padlizsáncsíkokkal, majd legalább egy órára hűtőbe rakjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt a grill finomságokat kockára vágjuk, majd grillserpenyőben, lassú tűznél körbesütjük. Ha aranybarna kéreg képződik a külsejükön, készen is vannak.

 A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.

Ajánljuk még:

Zöldséges marhasült

Ebben a fogásban azt szeretem, hogy egyszerű, és kivételesen finom ízek ötvöződnek benne. Igyekszem minél többféle gyökérzöldséggel gyarapítani a zöldség-ágyat. Amikor karamellizálódik, fenséges az illata! A bor ad hozzá egy kis pluszt: az fonja egybe a hús és a zöldség zamatát. Szinte minden diétába beilleszthető, hétköznapi vagy akár ünnepi fogás is lehet.