Hozzávalók
- 4 db padlizsán
- 3-4 ek. olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- durvára őrölt bors
- 1 csokor friss petrezselyem
- 3 dl Magyar Natúr Joghurt
- só
- Magyar Grill chilis és zöldfűszeres
Elkészítés
A padlizsánokat felszeleteljük, majd lesózzuk, és legalább egy órát hagyjuk állni. Így kiadják magukból a keserű levüket. Ezt törölgessük le, majd egy forró grillserpenyőben, kevés olívaolajon süssünk minden szeletet szép pirosra. Ha elkészültünk, a szeleteket itatós papírra szedjük. Ha kihűltek, hosszú csíkokra vágjuk ezeket. A joghurtot ízesítjük sóval, borssal, reszelt fokhagymával. Elkeverjük a padlizsáncsíkokkal, majd legalább egy órára hűtőbe rakjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt a grill finomságokat kockára vágjuk, majd grillserpenyőben, lassú tűznél körbesütjük. Ha aranybarna kéreg képződik a külsejükön, készen is vannak.
A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.
Ajánljuk még: