Hozzávalók
A tésztához:
- 28 dkg liszt
- 3 tojássárgája
- 5 dkg cukor
- 9 dkg Magyar Vaj
- 2 ek Magyar Natúr Joghurt
- 1 kk sütőpor
- egy csipet só
A gyümölcsös töltelékhez:
- 40 dkg bogyós gyümölcs
- 10 dkg cukor
- 4 dkg keményítő
A joghurthabhoz:
- 30 dkg Magyar Natúr Joghurt
- 10 dkg Magyar Vaníliás Túródesszert
- 8 dkg cukor
- 4 dkg keményítő
Elkészítés:
A tésztához a hideg vajat felkockázzuk, és összedolgozzuk a liszttel. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a sót a 3 tojássárgáját és a joghurtot is. Annyi joghurtot adjunk hozzá, hogy a tészta szépen összeálljon. Ezután becsomagoljuk és a hűtőbe rakjuk.
A gyümölcsös töltelékhez a bogyós gyümölcsöket egy lábasba rakjuk, megszórjuk a cukorral, majd elkezdjük főzni. Ha a gyümölcsök már levet engedtek, a keményítőt kikeverjük egy kevés vízzel, és szintén a lábasba öntjük. Amint a gyümölcsös keverék besűrűsödött, lehúzzuk a tűzről, majd hagyjuk kihűlni.
A joghurthabhoz a tojások fehérjéből krémes habot verünk a cukorral együtt. Ezután hozzáadjuk a keményítőt, a joghurtot és a túrós desszertet. Óvatosan az egészet átkeverjük.
Ezután összeállítjuk a süteményt. A tésztát kivesszük a hűtőből, és egy kis részt levágunk belőle. A maradékot akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjunk vele bélelni egy körülbelül 18 centiméteres tortaformát. A formát természetesen alaposan vajazzuk ki előtte. Ha elkészültünk a tésztával, ráöntjük a gyümölcsös ragut. Elegyengetjük, majd jöhet rá a joghurthab. A maradék tésztát a tetejére csipkedjük. A süteményt 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd kb. 45 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a tészta aranybarna, a töltelék pedig alaposan megemelkedik. Miután kivesszük a sütőből, vissza fog esni, de ettől ne ijedjünk meg. Tálalás előtt hagyjuk hűlni egy órát.
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.