Joghurthabos torta

Gasztro

Joghurthabos torta

Antal Csilla receptje

Hozzávalók

A tésztához:

  • 28 dkg liszt
  • 3 tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • 9 dkg Magyar Vaj
  • 2 ek Magyar Natúr Joghurt
  • 1 kk sütőpor
  • egy csipet só

A gyümölcsös töltelékhez:

  • 40 dkg bogyós gyümölcs
  • 10 dkg cukor
  •  4 dkg keményítő

A joghurthabhoz:

  • 30 dkg Magyar Natúr Joghurt
  • 10 dkg Magyar Vaníliás Túródesszert
  • 8 dkg cukor
  • 4 dkg keményítő

 

joghurthabos-torta-recept-borbas-marcsi

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A tésztához a hideg vajat felkockázzuk, és összedolgozzuk a liszttel. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a sót a 3 tojássárgáját és a joghurtot is. Annyi joghurtot adjunk hozzá, hogy a tészta szépen összeálljon. Ezután becsomagoljuk és a hűtőbe rakjuk.

A gyümölcsös töltelékhez a bogyós gyümölcsöket egy lábasba rakjuk, megszórjuk a cukorral, majd elkezdjük főzni. Ha a gyümölcsök már levet engedtek, a keményítőt kikeverjük egy kevés vízzel, és szintén a lábasba öntjük. Amint a gyümölcsös keverék besűrűsödött, lehúzzuk a tűzről, majd hagyjuk kihűlni.

joghurthabos-torta-recept-borbas-marcsi

 

A joghurthabhoz a tojások fehérjéből krémes habot verünk a cukorral együtt. Ezután hozzáadjuk a keményítőt, a joghurtot és a túrós desszertet. Óvatosan az egészet átkeverjük. 

Ezután összeállítjuk a süteményt. A tésztát kivesszük a hűtőből, és egy kis részt levágunk belőle. A maradékot akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjunk vele bélelni egy körülbelül 18 centiméteres tortaformát. A formát természetesen alaposan vajazzuk ki előtte. Ha elkészültünk a tésztával, ráöntjük a gyümölcsös ragut. Elegyengetjük, majd jöhet rá a joghurthab. A maradék tésztát a tetejére csipkedjük. A süteményt 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd kb. 45 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a tészta aranybarna, a töltelék pedig alaposan megemelkedik. Miután kivesszük a sütőből, vissza fog esni, de ettől ne ijedjünk meg. Tálalás előtt hagyjuk hűlni egy órát.

 A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.

Ajánljuk még:

Sárgadinnye zöldfűszerekkel, sárga szirmokkal

Menta, citromfű, bazsalikom, körömvirág, levendula – a nyár izgalmas fűszerei. A közös bennük, hogy a sárgadinnyével különösen finoman ötvözhetjük őket! Ráadásul mind hűsítenek is, úgyhogy a forró napokon az édes sárgadinnyéket hol egyikkel, hol másikkal bolondíthatjuk meg. A sárgadinnyét sosem lehet megunni így! Mutatós, ha a dinnye húsát karalábévájóval vájjuk ki, de ha nincs kedvünk bíbelődni a kis dinnyegolyók formázásával, akkor jöhet a kés, legyenek egyszerűen kockák.