Hóemberek tejberizsből

Gasztro

Hóemberek tejberizsből

Ha esik a hó, ha nem, készítsétek el ezeket a hóembereket tejberizsből, az egész család örömére – az alkotó fantázia hó-világban is szinte végtelen!

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizs
  • 1 l tej
  • 1 kiskanál reszelt citromhéj
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg aszalt barack
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg zselatin
  • 2 dl tejszín
  • a díszítéshez kókuszreszelék
  •  szórócukor,
  • aszalt gyümölcsök

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A tejet kétszeresére hígítjuk, reszelt citromhéjjal és cukorral ízesítve felforraljuk. A megmosott rizst és az apró kockára vágott aszalt barackot beleszórjuk, és szüntelenül kevergetve puhára főzzük. A tűzről lehúzva belekeverjük az előzőleg beáztatott zselatint, és hűlni hagyjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, és a rizses masszát egy nagyobb, vagy több kisebb, hideg vízzel kiöblített formába simítjuk.

Lefedjük, és hűtőszekrényben legalább két órán át dermesztjük. Tálaláskor a formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk, a tejberizst tálra borítjuk. Kókuszreszelékkel, aszalt gyümölcsökkel és szórócukorral díszítjük. Ha nincs kéznél megfelelő forma, egy kisebb és egy nagyobb, mély, kerek tálka is megteszi. Akár „háromemeletes” hóembert is készíthetünk!

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho

Ajánljuk még:

Zöldre van a torta festve – de nem mindegy, hogy mivel!

A zsenge csalánlevél gazdag vitaminforrás, kitűnő főzeléket, levest főzhetünk belőle. Mint ínségétel, a paraszti konyhák régebben ismerték, de újabban a trendi éttermek is felismerték a csalánt, mint a reformkonyha egyik pompás alapanyagát. Aki megszereti, rá fog jönni, hogy a csalánban még ennél is több van! Mint természetes zöldítőt, mint ásványianyag-raktárt, belekomponálhatjuk akár sós- vagy édes süteménybe is.

 

Már követem az oldalt

X