Hozzávalók
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 3 db tojás
- 1 kk. só
A pestóhoz:
- 1 kg paradicsom (különböző fajták vegyesen)
- 2 ek. olívaolaj
Az összeállításhoz:
- 1 ek. fenyőmag
- 4 dkg parmezán
- friss bazsalikom
- só
Elkészítés
A pestóhoz a paradicsomot megmossuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire terítjük. A nagyobbakat érdemes félbe vágni. Ezután az egészet meglocsoljuk olívaolajjal, majd 180 fokos sütőbe rakjuk. Ha a paradicsomok megsültek, hagyjuk őket kicsit hűlni, majd késes aprítóba rakjuk. Ízesítjük sóval, friss bazsalikommal, reszelt parmezánnal és fenyőmaggal. Ízlésünknek megfelelően használjuk a különféle fűszereket. A fenyőmag helyett használhatunk akár diót vagy mandulát is. A különféle sajtokkal is érdemes kísérletezni.
A tésztához a lisztet a tojással és a sóval alaposan összegyúrjuk. Fontos, hogy alaposan dolgozzuk ki. Ha elkészültünk, a tésztát becsomagoljuk egy zacskóba, és szobahőmérsékleten pihentetjük legalább egy órát. Ezután vékonyra kinyújtjuk, majd összehajtjuk, és szélesmetéltre vágjuk. Forrásban lévő sós vízben főzzük ki. Figyeljünk, mert a friss tészta néhány perc alatt el is készül. Ekkor a pestót egy serpenyőben felmelegítjük, adunk hozzá egy merőkanyálnyit a főzővízből, majd azonnal rászedjük a kifőtt tésztát is. Alaposan elkeverjük, majd azonnal tálaljuk!
A recept megjelenését a SMEG támogatta.
Ajánljuk még: