Gombapaprikás kapros-túrós daragaluskával

Gasztro

Gombapaprikás kapros-túrós daragaluskával

Egy csodás klasszikus fogás!

Hozzávalók:

  • 80 dkg gomba (minél többféle, annál jobb: laska, csiperke, barna csiperke, shiitake, ördögszekér, vargánya)
  • 1 fej közepes hagyma vagy 3-4 db újhagyma
  • 1-1 db paprika és paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek zsír
  • őrölt fehérbors
  • fűszerpaprika

Galuska:

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg búzadara
  • 2 db tojás
  • 1 csokor kapor

Elkészítés: 

A galuskához a hozzávalókat jól összekeverjük, ízesítjük a finomra vágott kaporral, és hűtőbe rakjuk körülbelül fél órára, hogy a dara jól megdagadjon. Ezután a masszát forrásban lévő vízbe szaggatjuk kanállal, úgy mint a daragaluskát. Ha ez nem megy, úgy is jó, ha gombócokat készítünk, és így rakjuk a vízbe. Fedő alatt kb. tíz-tizenöt percig főzzük, majd a vízben hagyva, lefedve félretesszük tálalásig.

A gombapaprikáshoz a nagyon apróra vágott vöröshagymát vagy a vékonyra karikázott újhagymát zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot és paprikát. Kicsit átpirítjuk az egészet, és belerakjuk a nagyobb darabokra vágott gombákat.

Ízesítjük sóval, borssal, megvárjuk, hogy egy kevés levet engedjen, majd megszórjuk fűszerpaprikával. Kevés hideg vizet öntünk rá, épp csak annyit, hogy a paprika ne égjen meg. A sótól a gomba úgyis enged még levet. Közben egy nagyon híg habarást készítünk, és folyamatos keverés mellett a gombára öntjük. Összeforraljuk, és ha kell, még adunk hozzá sót vagy borsot. Fontos, hogy ezt az ételt ne főzzük túl, hogy a gomba roppanós maradjon.

 Gottwald HotelGottwald Szilárd receptje

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.