Gasztro

Fűszeres joghurttal töltött fánk

Pesti István receptje

Hozzávalók: 

Tészta:

  • 1,5 g sütőpor
  • 120 g tojás
  • 150 g liszt
  • 20 g porcukor
  • 7 g méz

Töltelék:

  • 2 dl görög joghurt
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 kk lime-lé
  • bors
  • friss kapor
  • snidling

A sütéshez:

  • olaj

A tálaláshoz:

  • mézvirág
  • kaviár
  • friss kapor

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A tésztához a tojást, a lisztet, a porcukrot és a mézet egy nagy teljesítményű turmixba tesszük, és összedolgozzuk. Belerakjuk a sütőport, majd újra átkeverjük. Ezután szifonba töltjük, és két patront beleengedünk.

Az olajat felmelegítjük közepesen forróra, majd elkezdjük a sütést. Ehhez szükség lesz egy gömbölyű mérőkanálra vagy pici fagyis kanálra. Ezt az olajba helyezzük, hogy átmelegedjen, majd kiemeljük, és így nyomjuk aztán bele a tésztát adagonként. Így szép gömbölyű kis fánkokat tudunk készíteni.

A töltelékhez a joghurtot elkeverjük az olívaolajjal, lime-lével, sóval, borssal. A friss kaprot és snidlinget is belevágjuk.

Ha elkészültek a fánkok, egy fapálcikával lyukat szúrunk mindegyikbe, és egy habzsák segítségével beletöltjük a joghurtos krémet. Fontos, hogy csak tálalás előtt közvetlenül töltsük meg a fánkokat, különben eláznak.

Tálaláskor kaviárt, mézvirágot és egy pici friss kaprot is teszünk rá.

Ajánljuk még:

Pacalleves klasszikusan – akár másnaposság ellen is

Sokáig az egyszerű, klasszikus vidéki konyha étele volt a pacal, aztán bekúszott a kávéházakba, a kisvendéglőkbe, de teret nyert főúri és fejedelmi asztalokon is. A szocialista időkben olykor csak pult alól, a kiváltságosoknak volt szerencséjük az alapanyaghoz, a marhagyomorhoz, amit aztán órákon át kellett mosni, tisztítani, előfőzni, konyhakésszé tenni. A legjobb pacalpörkölt és pacalleves-lelőhelyek címei szájról-szájra jártak. Aztán eljött az idő, amikor a pacal kultuszétellé vált, trendi lett pacalt enni. Aki pedig pacalkedvelő, az mit sem tud a pacal eme hullámzó karrierjéről. Csak megfőzi, megeszi, mert szereti.

 

Már követem az oldalt

X