Hozzávalók:
Tészta:
- 1,5 g sütőpor
- 120 g tojás
- 150 g liszt
- 20 g porcukor
- 7 g méz
Töltelék:
- 2 dl görög joghurt
- 1 ek olívaolaj
- 1 kk lime-lé
- bors
- só
- friss kapor
- snidling
A sütéshez:
- olaj
A tálaláshoz:
- mézvirág
- kaviár
- friss kapor
Elkészítés:
A tésztához a tojást, a lisztet, a porcukrot és a mézet egy nagy teljesítményű turmixba tesszük, és összedolgozzuk. Belerakjuk a sütőport, majd újra átkeverjük. Ezután szifonba töltjük, és két patront beleengedünk.
Az olajat felmelegítjük közepesen forróra, majd elkezdjük a sütést. Ehhez szükség lesz egy gömbölyű mérőkanálra vagy pici fagyis kanálra. Ezt az olajba helyezzük, hogy átmelegedjen, majd kiemeljük, és így nyomjuk aztán bele a tésztát adagonként. Így szép gömbölyű kis fánkokat tudunk készíteni.
A töltelékhez a joghurtot elkeverjük az olívaolajjal, lime-lével, sóval, borssal. A friss kaprot és snidlinget is belevágjuk.
Ha elkészültek a fánkok, egy fapálcikával lyukat szúrunk mindegyikbe, és egy habzsák segítségével beletöltjük a joghurtos krémet. Fontos, hogy csak tálalás előtt közvetlenül töltsük meg a fánkokat, különben eláznak.
Tálaláskor kaviárt, mézvirágot és egy pici friss kaprot is teszünk rá.