Friss tavaszi leves

Gasztro

Friss tavaszi leves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 2 szál póréhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • 1 citrom leve
  • reszelt citromhéj
  • 1 nagy marék madársaláta

Tálaláshoz:

  • tejföl
  • pirítós
  • reszelt parmezán

 

Tovább olvasok

 

Elkészítés

A póréhagymát megpucoljuk, majd felkarikázzuk. Az olívaolajat felforrósítjuk, majd üvegesre dinszteljük benne a póréhagymát. Pici sóval meghintjük, és hozzáadjuk a kettévágott fokhagymagerezdeket is. A megfonnyasztott póréhagymát és fokhagymát felöntjük 3 dl vízzel, majd összeforraljuk, és teszünk bele egy keveset a fagyasztott zöldborsóból. A végén beleteszünk egy nagy maréknyi madársalátát is. Elpárolgott levét egy kevés vízzel pótoljuk.

Egy tiszta edénybe olívaolajat öntünk, és odatesszük hevülni, majd beletesszük a fagyasztott zöldborsót, és megdinszteljük – vigyázva, hogy ne szárítsuk ki: pár perc alatt megpuhul, de ha túl sokáig dinszteljük, megkeményedik. Megmossuk, felaprítjuk a petrezselyemzöldet, és rászórjuk a dinsztelt zöldborsóra. Lezárjuk alatta a tüzet, és reszelünk rá egy kevés citromhéjat.

Botturmixszal krémesítjük a póréhagymás, borsós, salátás levest, majd belecsavarjuk a citrom levét. A leturmixolt levesbe beletesszük a petrezselymes borsót, és már tálalhatjuk is!

Tejföllel gazdagítjuk, de ízlés szerint adhatunk hozzá reszelt parmezánt is. Pirítóssal tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!