Hozzávalók
- 2 szál póréhagyma
- 1 dl olívaolaj
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg fagyasztott zöldborsó
- 1 csokor friss petrezselyemzöld
- 1 citrom leve
- reszelt citromhéj
- 1 nagy marék madársaláta
- só
Tálaláshoz:
- tejföl
- pirítós
- reszelt parmezán
Elkészítés
A póréhagymát megpucoljuk, majd felkarikázzuk. Az olívaolajat felforrósítjuk, majd üvegesre dinszteljük benne a póréhagymát. Pici sóval meghintjük, és hozzáadjuk a kettévágott fokhagymagerezdeket is. A megfonnyasztott póréhagymát és fokhagymát felöntjük 3 dl vízzel, majd összeforraljuk, és teszünk bele egy keveset a fagyasztott zöldborsóból. A végén beleteszünk egy nagy maréknyi madársalátát is. Elpárolgott levét egy kevés vízzel pótoljuk.
Egy tiszta edénybe olívaolajat öntünk, és odatesszük hevülni, majd beletesszük a fagyasztott zöldborsót, és megdinszteljük – vigyázva, hogy ne szárítsuk ki: pár perc alatt megpuhul, de ha túl sokáig dinszteljük, megkeményedik. Megmossuk, felaprítjuk a petrezselyemzöldet, és rászórjuk a dinsztelt zöldborsóra. Lezárjuk alatta a tüzet, és reszelünk rá egy kevés citromhéjat.
Botturmixszal krémesítjük a póréhagymás, borsós, salátás levest, majd belecsavarjuk a citrom levét. A leturmixolt levesbe beletesszük a petrezselymes borsót, és már tálalhatjuk is!
Tejföllel gazdagítjuk, de ízlés szerint adhatunk hozzá reszelt parmezánt is. Pirítóssal tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Ajánljuk még: