Gasztro

Forró tejes italok

Borbás Marcsi receptjei

Karamellás tej

Hozzávalók

  • 3-4 ek. cukor
  • 3 dl Magyar Tej

Elkészítés 

Egy vastag aljú edényben felolvasztjuk a cukrot. Óvatosan ráöntjük a tejet. Ekkor a cukor vissza fog keményedni. Folyamatos kevergetés mellett visszaolvasztjuk a karamellt. Ezután forrón tálaljuk.

 

Kardamomos, mézes ital

Hozzávalók

  • 3 dl Magyar Tej
  • 1 kk. őrölt kardamom
  • 1 tk. méz

 

Elkészítés 

A tejet felforraljuk a kardamommal együtt. Érdemes a fűszer mennyiségét kikísérletezni, hogy az ízlésünknek megfeleljen. Ha felforrt, lehúzzuk a tűzről, majd hagyjuk kicsit hűlni. Mézzel ízesítve fogyasztjuk.

A receptek megjelenését az Alföldi Tej támogatta.

Ajánljuk még:

Sütőtökös töltött sütemény

Színek játéka, amíg még van sütőtök, és már van zsenge csalán a kert végében. Zöld süteményeket nem csak karácsonykor süthetünk, hiszen a fenyők után már a tavaszt idézik nekünk! A rafinált fűszerezés egész extra összhangot teremt, élvezzük csak ki, ahogy az ősz és a tavasz találkozik a nyelvünkön!