Hozzávalók:
- 2 közepes csirkemellfilé
- 2 ek olívaolaj
- 3-4 evőkanál liszt
- Erős Pistás fokhagymakrém ízlés szerint
- 1 tk Univer mustár
- 3 dl csirke alaplé
- 1,5 dl zsíros tejszín
- 5 dkg parmezán
- 5-6 szem shiitake gomba
- 1 csokor friss petrezselyem
- frissen őrölt bors
- só
A csirkemelleket nagyobb darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a liszttel. Egy vastag aljú serpenyőben kevés olívaolajon lepirítjuk a húsokat. Nagy lángon végezzük ezt a műveletet, hogy a csirke ne engedjen levet, hanem képződjön rajta egy szép aranybarna kéreg. Érdemes több adagban pirítani a darabokat, úgy biztosan sikeresen körbe tudjuk az egészet pirítani.
Ha elkészültünk, az összes húst belerakjuk a serpenyőbe, és ízesítjük a fokhagymakrémmel. Annyit tegyünk bele, amennyi az ízlésünknek megfelelő, illetve amilyen erősséget bír a család. Ezután máris felöntjük az egészet az alaplével, és legalább tíz percig főzzük közepes lángon. Közben a gombát is belerakjuk. Ha a csirkehús megpuhult, hozzáadjuk az ételhez a tejszínt, majd sűrűre beforraljuk a szaftot. Ha szükséges, adunk még hozzá sót, borsot is. A végén ízesítjük egy kevés Univer mustárral, beleszórjuk a parmezánt, és néhány kocka hideg vajat is dobunk bele. Ekkor már nem főzzük tovább. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel. Érdemes sok szafttal készíteni, mert ebből minden családtag kétszer is szedni fog! Tálalhatjuk rizzsel vagy egy finom tésztával is. Aki szereti, tehet még rá Erős Pistát is!
A cikk megjelenését az UNIVER támogatta.