Hozzávalók
(1-1 darabhoz)
- 10 dkg leveles tésztalap
- 1 db alma
- 1 db körte
A sziruphoz:
- 20 dkg kristálycukor
- 1 dl citromlé
- 3 db egész fahéj
- 8 db egész szegfűszeg
Forgatni:
- kristálycukor
- 1 dkg őrölt fahéj
A krémhez:
- 20 dkg mascarpone
- 1 db körte felkockázva
Elkészítés
A gyümölcsöket vékonyan meghámozzuk. A cukorral, az egész fahéjjal, a szegfűszeggel, a citromlével, vízzel szirupot készítünk. Ebben 15-20 percig pároljuk a gyümölcsöket. Ha kész, kivesszük a fűszeres léből és hűlni hagyjuk.
A leveles tésztából 2 cm széles csíkokat vágunk, majd körbetekerjük a körtén és az almán úgy, hogy fedjék egymást a tésztalapok. Mézzel megkenhetjük vagy egyszerűen fahéjas cukorba forgathatjuk.
Állítva helyezzük a tepsibe. Előmelegített sütőben 200 fokon 20-30 percig sütjük.
A krémhez a fűszeres szirupot átszűrjük, hozzáadjuk a kockára vágott körtét, és tovább főzzük. Ha már aranybarna és jó sűrű a szirup, hűlni hagyjuk. Végül összeforgatjuk a mascarponéval és a sült gyümölcsökkel együtt tálaljuk.
Ajánljuk még: