Fahéjas köntösben sült gyümölcsök, fűszeres mascarponekrémmel

Gasztro

Fahéjas köntösben sült gyümölcsök, fűszeres mascarponekrémmel

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

(1-1 darabhoz)

Tovább olvasok
  • 10 dkg leveles tésztalap
  • 1 db alma
  • 1 db körte

A sziruphoz:

  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 dl citromlé
  • 3 db egész fahéj
  • 8 db egész szegfűszeg

Forgatni:

  • kristálycukor
  • 1 dkg őrölt fahéj

A krémhez:

  • 20 dkg mascarpone
  • 1 db körte felkockázva

Elkészítés:

A gyümölcsöket vékonyan meghámozzuk. A cukorral, az egész fahéjjal, a szegfűszeggel, a citromlével, vízzel szirupot készítünk. Ebben 15-20 percig pároljuk a gyümölcsöket. Ha kész, kivesszük a fűszeres léből és hűlni hagyjuk.

A leveles tésztából 2 cm széles csíkokat vágunk, majd körbetekerjük a körtén és az almán úgy, hogy fedjék egymást a tésztalapok. Mézzel megkenhetjük vagy egyszerűen fahéjas cukorba forgathatjuk.

Állítva helyezzük a tepsibe. Előmelegített sütőben 200 fokon 20-30 percig sütjük.

A krémhez a fűszeres szirupot átszűrjük, hozzáadjuk a kockára vágott körtét, és tovább főzzük. Ha már aranybarna és jó sűrű a szirup, hűlni hagyjuk. Végül összeforgatjuk a mascarponéval és a sült gyümölcsökkel együtt tálaljuk.

Ajánljuk még:

Zöldre van a torta festve – de nem mindegy, hogy mivel!

A zsenge csalánlevél gazdag vitaminforrás, kitűnő főzeléket, levest főzhetünk belőle. Mint ínségétel, a paraszti konyhák régebben ismerték, de újabban a trendi éttermek is felismerték a csalánt, mint a reformkonyha egyik pompás alapanyagát. Aki megszereti, rá fog jönni, hogy a csalánban még ennél is több van! Mint természetes zöldítőt, mint ásványianyag-raktárt, belekomponálhatjuk akár sós- vagy édes süteménybe is.

 

Már követem az oldalt

X