Hozzávalók:
- 2 kg eper
- 3 ek kristálycukor
- 50 dkg 2:1 Koronás befőzőcukor
- 4 lapzselatin
![eperzselé recept Borbás Marcsi](/data/articles/112/1129/article-112973/eperzsele-recept-borbas-marcsi2_fit_1060x10000.jpg?key=988d98cb3a5f775a1c5014e0e687e2ea)
Elkészítés:
Az epret megszórjuk a két evőkanál cukorral, majd a kezünkkel összenyomkodjuk, hogy jól kiadja a levét. Ezután átszűrjük a levet, és felforraljuk. Hozzáadjuk a befőzőcukrot, majd hagyjuk egy kicsit hűlni. Azért érdemes ezt a cukrot használni, mert rögtön segíti a zselésedést, és elegendő savat is tartalmaz, hogy az édes és savanyú íz egyensúlyba kerüljön.
![eperzselé recept Borbás Marcsi](/data/articles/112/1129/article-112973/eperzsele-recept-borbas-marcsi3.jpg)
A lapzselatint beáztatjuk jéghideg vízbe. Ha megpuhult, kicsavarjuk, majd egy kevés meleg eperlében feloldjuk. Hozzáadjuk az összes léhez, majd kisebb edényekbe töltjük. Az edényeket érdemes szilikonspray-vel kifújni, ha egyben ki akarjuk borítani. Ezután hűtőbe rakjuk egy éjszakára. Friss eperrel és mentával tálaljuk. Ha nem szeretnénk kiborítani az edényből a zselét, akkor nem muszáj lapzselatint használni. Ebben az esetben egy kanalazható, lágyabb állagú desszertet kapunk.
A recept megjelenését a Koronás Cukor támogatta.
Ajánljuk még: