Gasztro

Elzászi káposztás kacsacomb

Az ősz és a tél zamatai kelnek egybe ebben az ételben: az alma-hagyma-káposzta mesterhármasa ötvöződik a karakteres kacsaízzel, ráadásként egy érintésnyi rozmaring: egyszerűen fenséges! Csak össze kell rakni, és a sütő elvégzi a mestermunkát.

Hozzávalók

  • 4 kisebb kacsacomb
  • 1 evőkanál kacsazsír
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 2 alma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • őrölt bors
  • 2-3 ágacska rozmaring
  • 2 dl félszáraz fehérbor

Elkészítés

Egy tűzálló tálat kacsazsírral kikenünk, és elterítjük benne a káposztát. Rátesszük a felszeletelt fél hagymát, és az egyik, karikára vágott almát. Rárakjuk a kacsacombokat, amelyek bőrét előzőleg bevagdostuk és a húsát sóval, borssal bedörzsöltük.

Néhány kis ágacska rozmaringot tűzünk bele, és befedjük a maradék almával és hagymával. Meglocsoljuk a borral, és az edényt lefedjük. Előmelegített sütőbe tesszük és 190 fokra, egy bő óra múlva ellenőrizzük, hogy megpuhult-e a hús, és ha megpuhult, levesszük a fedőt, és pirosra sütjük. 

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho 

Nagyétkűeknek pirított burgonyát kínálhatunk mellé.

Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho