Hozzávalók
- 4 kisebb kacsacomb
- 1 evőkanál kacsazsír
- 50 dkg savanyú káposzta
- 2 alma
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- 2-3 ágacska rozmaring
- 2 dl félszáraz fehérbor
Elkészítés
Egy tűzálló tálat kacsazsírral kikenünk, és elterítjük benne a káposztát. Rátesszük a felszeletelt fél hagymát, és az egyik, karikára vágott almát. Rárakjuk a kacsacombokat, amelyek bőrét előzőleg bevagdostuk és a húsát sóval, borssal bedörzsöltük.
Néhány kis ágacska rozmaringot tűzünk bele, és befedjük a maradék almával és hagymával. Meglocsoljuk a borral, és az edényt lefedjük. Előmelegített sütőbe tesszük és 190 fokra, egy bő óra múlva ellenőrizzük, hogy megpuhult-e a hús, és ha megpuhult, levesszük a fedőt, és pirosra sütjük.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Nagyétkűeknek pirított burgonyát kínálhatunk mellé.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: