Élő epres süti: sütés nélküli, liszt- és cukormentes finomság

Gasztro

Élő epres süti: sütés nélküli, liszt- és cukormentes finomság

A diétában is helyet kaphat!

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 150 g mag (vegyesen: dió, napraforgó, lenmag)
  • 50 g beáztatott datolya, kevés áztató lé
  • kókuszreszelék

Epres krém:

  • 450 g eper
  • 2-3 evőkanál útifűmaghéj
  • csipet vaníliapor vagy fél kanálnyi vaníliapaszta

Csokikrém

  • 450 g datolya 
  • 4-5 evőkanál kókuszolaj
  • 2 evőkanál kakaópor vagy karobpor
  • egy csipet őrölt fahéj, szegfűszeg és vanília
  • egy csipet só

 

Tovább olvasok

Elkészítés

Kezdésnek vízbe áztatjuk a datolyát, és félretesszük, hogy legyen ideje kicsit megduzzadni.

A kapcsos tortaforma alját megszórjuk kókuszreszelékkel. Az alaphoz valókat összeturmixoljuk és a tortaforma aljára terítjük. A legegyszerűbb kézzel belenyomkodni, majd egy (torta)lapáttal elsimítani a tetejét, hogy szép egyenletes legyen.

Az epret tegyük a turmixgépbe, csipet vaníliaport szórjunk rá. Nem kell sokáig turmixolni, ügyeljünk rá, hogy a gyümölcs ne legyen teljesen folyós! Ezután keverjük bele az útifűmaghéjat, de ekkor már ne turmixoljuk a pépet. Keverés után kenjük az epres masszát az alapra.

A csokikrémhez valókat beletesszük a turmixba és addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. Ha egy kicsit lágyabb krémet szeretnénk, akkor a keverés közben adjuk hozzá a meleg vizet, azonban nagyon vigyázzunk, mert ha kicsit is több a víz, nagyon híg krémet kapunk. A kész krémet öntsük rá az epres krémre és tegyük a tortát a hűtőbe legalább 2-3 órára.

Miután lehűtöttük vegyük le a kapcsos formát és díszítsük a tortánkat egy-egy szem eperrel és ha van mentalevelünk, azt is tehetünk mellé, mert a piros eperrel gyönyörűen harmonizálnak a zöld levelek és ízben is jól passzolnak egymáshoz.

 

Már követem az oldalt

X