Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 150 g mag (vegyesen: dió, napraforgó, lenmag)
- 50 g beáztatott datolya, kevés áztató lé
- kókuszreszelék
Epres krém:
- 450 g eper
- 2-3 evőkanál útifűmaghéj
- csipet vaníliapor vagy fél kanálnyi vaníliapaszta
Csokikrém
- 450 g datolya
- 4-5 evőkanál kókuszolaj
- 2 evőkanál kakaópor vagy karobpor
- egy csipet őrölt fahéj, szegfűszeg és vanília
- egy csipet só
Elkészítés
Kezdésnek vízbe áztatjuk a datolyát, és félretesszük, hogy legyen ideje kicsit megduzzadni.
A kapcsos tortaforma alját megszórjuk kókuszreszelékkel. Az alaphoz valókat összeturmixoljuk és a tortaforma aljára terítjük. A legegyszerűbb kézzel belenyomkodni, majd egy (torta)lapáttal elsimítani a tetejét, hogy szép egyenletes legyen.
Az epret tegyük a turmixgépbe, csipet vaníliaport szórjunk rá. Nem kell sokáig turmixolni, ügyeljünk rá, hogy a gyümölcs ne legyen teljesen folyós! Ezután keverjük bele az útifűmaghéjat, de ekkor már ne turmixoljuk a pépet. Keverés után kenjük az epres masszát az alapra.
A csokikrémhez valókat beletesszük a turmixba és addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. Ha egy kicsit lágyabb krémet szeretnénk, akkor a keverés közben adjuk hozzá a meleg vizet, azonban nagyon vigyázzunk, mert ha kicsit is több a víz, nagyon híg krémet kapunk. A kész krémet öntsük rá az epres krémre és tegyük a tortát a hűtőbe legalább 2-3 órára.
Miután lehűtöttük vegyük le a kapcsos formát és díszítsük a tortánkat egy-egy szem eperrel és ha van mentalevelünk, azt is tehetünk mellé, mert a piros eperrel gyönyörűen harmonizálnak a zöld levelek és ízben is jól passzolnak egymáshoz.
Ajánljuk még: