Hozzávalók
- 25 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 6 tojás
- 2 dl tejföl
- 0,5 cs sütőpor
- fél citrom héja és leve
- 25 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
Elkészítés
A puha vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk 6 tojás sárgáját, a fehérjéket pedig egy külön edénybe rakjuk. A vajas keveréket tovább keverjük, majd adunk hozzá 2 dl tejfölt is. Fél citrom héjával ízesítjük. Végül 25 dkg lisztet keverünk bele. Az egészet egy nagyobb tepsibe simítjuk, és 180 fokon kezdjük el sütni.
Ha már rózsaszínű a tészta, akkor kivesszük, vastagon megkenjük baracklekvárral, és pár percre visszatesszük a sütőbe. A fehérjékhez teszünk egy pici sót, majd keményre keverjük fél citrom levével és a porcukorral együtt. Ezt kenjük a sütés végén a süteményre, és addig hagyjuk még sülni, amíg a hab megpirul a tetején.
Ajánljuk még: