Édesebb, mint a neve: Haboska

Gasztro

Édesebb, mint a neve: Haboska

Egyszerű, mégis mutatós desszert!

Hozzávalók

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 0,5 cs sütőpor
  • fél citrom héja és leve
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés

A puha vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk 6 tojás sárgáját, a fehérjéket pedig egy külön edénybe rakjuk. A vajas keveréket tovább keverjük, majd adunk hozzá 2 dl tejfölt is. Fél citrom héjával ízesítjük. Végül 25 dkg lisztet keverünk bele. Az egészet egy nagyobb tepsibe simítjuk, és 180 fokon kezdjük el sütni.

Ha már rózsaszínű a tészta, akkor kivesszük, vastagon megkenjük baracklekvárral, és pár percre visszatesszük a sütőbe. A fehérjékhez teszünk egy pici sót, majd keményre keverjük fél citrom levével és a porcukorral együtt. Ezt kenjük a sütés végén a süteményre, és addig hagyjuk még sülni, amíg a hab megpirul a tetején.

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.