Édesebb, mint a neve: Haboska

Gasztro

Édesebb, mint a neve: Haboska

Egyszerű, mégis mutatós desszert!

Hozzávalók

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 0,5 cs sütőpor
  • fél citrom héja és leve
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés

A puha vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk 6 tojás sárgáját, a fehérjéket pedig egy külön edénybe rakjuk. A vajas keveréket tovább keverjük, majd adunk hozzá 2 dl tejfölt is. Fél citrom héjával ízesítjük. Végül 25 dkg lisztet keverünk bele. Az egészet egy nagyobb tepsibe simítjuk, és 180 fokon kezdjük el sütni.

Ha már rózsaszínű a tészta, akkor kivesszük, vastagon megkenjük baracklekvárral, és pár percre visszatesszük a sütőbe. A fehérjékhez teszünk egy pici sót, majd keményre keverjük fél citrom levével és a porcukorral együtt. Ezt kenjük a sütés végén a süteményre, és addig hagyjuk még sülni, amíg a hab megpirul a tetején.

Ajánljuk még:

Holnap nyit a Hagyományok Háza Ünnepváró Forgataga

A Hagyományok Háza életében a karácsonyi ünnepvárás az év legmeghittebb időszaka. Az idén december 6. és 8. között megrendezésre kerülő Ünnepváró Forgatag koncertekkel, bábelőadássokkal, ajándékkészítő műhelyekkel, mesével, gyerektáncházzal, kézműves vásárral és mesterségbemutatókkal, valamint kedvezményes kiadványárusítással várja a látogatókat. A különleges, minden korosztályt megszólító programsorozat egyik legizgalmasabb tevékenysége a kézműves műhelyekben zajlik, ahol hagyományos mesterségekből ihletett, kézzel készített ajándékokat lehet alkotni.