Hozzávalók:
- 185 g Avena Gofit zabpehelydara
- 30 g Avena Gofit zabpehelyliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 rúd fahéj
- 1 csipet só
- 100 g cukor
- 1,8 dl tej
- 30 dkg édesburgonya
- 1 kk vaníliapaszta
- 2 ek joghurt
- aszalt vörösáfonya
Az édesburgonyát meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk. Feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. A vízbe teszünk egy rúd fahéjat, egy csipetnyi sót, illetve 2 evőkanál cukrot. Ha megfőtt, leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni.
A kihűlt édesburgonyát egy robotgépben krémesre keverjük a cukorral, a joghurttal, a vaníliával és egy csipet sóval. A zabpehelydarát elkeverjük a zabpehelyliszttel és a sütőporral, majd szintén hozzáadjuk. Közben beleöntjük a tejet is. A végére sűrű, kissé ragacsos masszát kell kapnunk, melyet kiadagolunk muffinformába. Ebből a tésztából 12 darab lesz. A tetejére aszalt vörösáfonyát szórunk. 180 fokos sütőben körülbelül 35 perc alatt készre sütjük. Kiváló gluténmentes uzsonna.
A recept megjelenését az Avena Gofit támogatta.