Édesburgonyás muffin

Gasztro

Édesburgonyás muffin

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 185 g Avena Gofit zabpehelydara
  • 30 g Avena Gofit zabpehelyliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 rúd fahéj
  • 1 csipet só
  • 100 g cukor
  • 1,8 dl tej
  • 30 dkg édesburgonya
  • 1 kk vaníliapaszta
  • 2 ek joghurt
  • aszalt vörösáfonya

 

Tovább olvasok
edesburgonyas-muffin-recept-borbas-marcsi

 

Az édesburgonyát meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk. Feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. A vízbe teszünk egy rúd fahéjat, egy csipetnyi sót, illetve 2 evőkanál cukrot. Ha megfőtt, leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni.

edesburgonyas-muffin-recept-borbas-marcsi

 

A kihűlt édesburgonyát egy robotgépben krémesre keverjük a cukorral, a joghurttal, a vaníliával és egy csipet sóval. A zabpehelydarát elkeverjük a zabpehelyliszttel és a sütőporral, majd szintén hozzáadjuk. Közben beleöntjük a tejet is. A végére sűrű, kissé ragacsos masszát kell kapnunk, melyet kiadagolunk muffinformába. Ebből a tésztából 12 darab lesz. A tetejére aszalt vörösáfonyát szórunk. 180 fokos sütőben körülbelül 35 perc alatt készre sütjük. Kiváló gluténmentes uzsonna.

 A recept megjelenését az Avena Gofit támogatta.

Ajánljuk még:

Erdésztokány friss füvekkel

Tavasz derekán az erdő és a rét olyan zöldben ring, amit talán a legnagyobb festők sem tudnak visszaadni vásznukon. Ezeket a zöld ízeket megkóstolhatjuk, levesbe vagy főzelékbe szelídíthetjük – persze, csak azután, ha meggyőződtünk róla, hogy ehetőek. Ezt a füves tokányt egy kedves erdész barátunk készítette nekünk először, az erdő rejtekén. Csodájára jártunk, mi minden került bele a kosarából! A sok-sok zöld „miskulancia” mennyei mártássá változott benne, mire a hús megpuhult, a juhtúró és a tojás bársonyossá simította, a tejföl csöppet savanyított rajta – ízében ott volt a tavaszi madárdal, a kikelet jókedve, az erdő zúgása fenségesen.

 

Már követem az oldalt

X