Hozzávalók:
- 1 bögre AvenaGofit szeletelt zab (2,5 dl)
- 1 bögre víz
- 2,5-3 bögre mandulatej
- 2 ek cukor (ízlés szerint) vagy agaveszirup
- 1 tk vaníliapaszta
- 1 biocitrom héja
- 2 ek vaj vagy kókuszzsír
Aszalt, friss vagy fagyasztott gyümölcsök vegyesen:
- aszalt mangó
- aszalt szilva
- fagyasztott áfonya
Elkészítés:
A szeletelt zabot feltesszük főni a vízben. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát. Ha felforrt, beleöntjük a 2,5 bögre növényi tejet, és ha újra felforrt, lehúzzuk a tűzhelyről, és belereszeljük a citrom héját.
Egy kisebb méretű tepsit vastagon kivajazunk, vagy kikenünk kókuszzsírral, és beleöntjük a zabos keveréket. Rászórjuk a gyümölcsöket, majd 160 fokos sütőbe rakjuk. Légkeveréssel sütjük. 20 perc után óvatosan átkeverjük, és ha szükséges, hozzáöntjük a maradék fél bögre tejet.
Újabb 20 perc sütés után, ha szép aranybarna a teteje, akkor el is készült. Melegen és hidegen is nagyon finom!
A recept megjelenését az Avena Gofit támogatta.
Ajánljuk még: