Édes sült zab gyümölcsökkel

Gasztro

Édes sült zab gyümölcsökkel

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 bögre AvenaGofit szeletelt zab (2,5 dl)
  • 1 bögre víz
  • 2,5-3 bögre mandulatej
  • 2 ek cukor (ízlés szerint) vagy agaveszirup
  • 1 tk vaníliapaszta
  • 1 biocitrom héja
  • 2 ek vaj vagy kókuszzsír

Aszalt, friss vagy fagyasztott gyümölcsök vegyesen:

  • aszalt mangó
  • aszalt szilva
  • fagyasztott áfonya

 

Tovább olvasok
edes-sult.zab-gyumolcsokkel-recept-borbas-marcsi

 

Elkészítés:

A szeletelt zabot feltesszük főni a vízben. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát. Ha felforrt, beleöntjük a 2,5 bögre növényi tejet, és ha újra felforrt, lehúzzuk a tűzhelyről, és belereszeljük a citrom héját.

edes-sult.zab-gyumolcsokkel-recept-borbas-marcsi

Egy kisebb méretű tepsit vastagon kivajazunk, vagy kikenünk kókuszzsírral, és beleöntjük a zabos keveréket. Rászórjuk a gyümölcsöket, majd 160 fokos sütőbe rakjuk. Légkeveréssel sütjük. 20 perc után óvatosan átkeverjük, és ha szükséges, hozzáöntjük a maradék fél bögre tejet.

edes-sult.zab-gyumolcsokkel-recept-borbas-marcsi

 

Újabb 20 perc sütés után, ha szép aranybarna a teteje, akkor el is készült. Melegen és hidegen is nagyon finom!

A recept megjelenését az Avena Gofit támogatta.

Ajánljuk még:

A menta másik arca

Nálunk ilyenkor is hűsítő, kellemes illat lengi be a patakpartot, ahol vadon nő a vízimenta. A fűszerkert árnyas sarkában, jókedvűen virágzik a borsmenta, a fodormenta. Nagy melegben jólesik a mentás limonádé, gyűjthetjük a leveleket télire, teának, készülhet mentával koktél és likőr. A menta minden fajtája fogyasztható, fedezzük föl az árnyalatnyi ízbéli különbségeket köztük. Aromás, jellegzetes ízű levelei, virágai desszertekben, salátákban, fűszervajban, mártásokban mutatják meg a menta másik arcát. Íme, öt ötlet, hogyan legyen méltó helye a mentának a konyhában.