Édes sült zab gyümölcsökkel

Gasztro

Édes sült zab gyümölcsökkel

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 bögre AvenaGofit szeletelt zab (2,5 dl)
  • 1 bögre víz
  • 2,5-3 bögre mandulatej
  • 2 ek cukor (ízlés szerint) vagy agaveszirup
  • 1 tk vaníliapaszta
  • 1 biocitrom héja
  • 2 ek vaj vagy kókuszzsír

Aszalt, friss vagy fagyasztott gyümölcsök vegyesen:

  • aszalt mangó
  • aszalt szilva
  • fagyasztott áfonya

 

Tovább olvasok
edes-sult.zab-gyumolcsokkel-recept-borbas-marcsi

 

Elkészítés:

A szeletelt zabot feltesszük főni a vízben. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát. Ha felforrt, beleöntjük a 2,5 bögre növényi tejet, és ha újra felforrt, lehúzzuk a tűzhelyről, és belereszeljük a citrom héját.

edes-sult.zab-gyumolcsokkel-recept-borbas-marcsi

Egy kisebb méretű tepsit vastagon kivajazunk, vagy kikenünk kókuszzsírral, és beleöntjük a zabos keveréket. Rászórjuk a gyümölcsöket, majd 160 fokos sütőbe rakjuk. Légkeveréssel sütjük. 20 perc után óvatosan átkeverjük, és ha szükséges, hozzáöntjük a maradék fél bögre tejet.

edes-sult.zab-gyumolcsokkel-recept-borbas-marcsi

 

Újabb 20 perc sütés után, ha szép aranybarna a teteje, akkor el is készült. Melegen és hidegen is nagyon finom!

A recept megjelenését az Avena Gofit támogatta.

Ajánljuk még:

Zöldre van a torta festve – de nem mindegy, hogy mivel!

A zsenge csalánlevél gazdag vitaminforrás, kitűnő főzeléket, levest főzhetünk belőle. Mint ínségétel, a paraszti konyhák régebben ismerték, de újabban a trendi éttermek is felismerték a csalánt, mint a reformkonyha egyik pompás alapanyagát. Aki megszereti, rá fog jönni, hogy a csalánban még ennél is több van! Mint természetes zöldítőt, mint ásványianyag-raktárt, belekomponálhatjuk akár sós- vagy édes süteménybe is.

 

Már követem az oldalt

X