Ecetes-tejfölös torma

Gasztro

Ecetes-tejfölös torma

A legegyszerűbb és legjobb kísérő főtt hús mellé!

Hozzávalók

  • 1 szál torma
  • 4 ek cukor
  • 1 tk ecet
  • 2 ek tejföl

Elkészítés

A tormát lereszeljük, hozzákeverjük a sót, a cukrot, az ecetet és a tejfölt. Egy napig hagyjuk állni, hogy az ízek jól összeérjenek! 

Főtt hússal, sonkával, esetleg sültekkel fogyasztjuk, ízlés szerint.

Ajánljuk még:

Legősibb főfoglalkozásunkból ered a karácsonyi menü egyik főszereplője, a halászlé

A magyar konyha háromféle halászlécsoportot különböztet meg: a dunai, a tiszai és a balatoni halászlét – legnagyobb vizeink szerinti értelemszerű csoportosításban. Mindhárom ételfajta közös jellemzője, hogy három fő alapanyagból készülnek: halhúsból, hagymából és pirospaprikából. A különbség az elkészítés módjában és a tálalás jellegzetességeiben rejlik.