Ecetes-tejfölös torma

Gasztro

Ecetes-tejfölös torma

A legegyszerűbb és legjobb kísérő főtt hús mellé!

Hozzávalók:

  • 1 szál torma
  • 4 ek cukor
  • 1 tk ecet
  • 2 ek tejföl

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A tormát lereszeljük, hozzákeverjük a sót, a cukrot, az ecetet és a tejfölt. Egy napig hagyjuk állni, hogy az ízek jól összeérjenek! 

Főtt hússal, sonkával, esetleg sültekkel fogyasztjuk, ízlés szerint.

Ajánljuk még:

Egzotikus téli gyógynövények, amik fűszerként is megállják a helyüket

„Nem csak gyógy-, de fűszer is!” – mondják még ma is sokszor azokra a növényekre, melyeket a gyógyászatban és a konyhában egyaránt felhasználhatunk. Az, hogy ezeket gyógyászati vagy kulináris célra vetjük be, csupán döntés kérdése, szerencsés esetben azonban a két cél egyszerre érvényesülhet! Annak ellenére, hogy a hagyományos ünnepi asztalon a régiségben – érthető okokból – elsősorban a saját környezetünkben is megtalálható növények kaptak helyet, most néhány távoli vidékeken honos fűszert listáztunk.