Hozzávalók:
- 1 szál torma
- 4 ek cukor
- 1 tk ecet
- só
- 2 ek tejföl
Elkészítés:
A tormát lereszeljük, hozzákeverjük a sót, a cukrot, az ecetet és a tejfölt. Egy napig hagyjuk állni, hogy az ízek jól összeérjenek!
Főtt hússal, sonkával, esetleg sültekkel fogyasztjuk, ízlés szerint.
Ajánljuk még:
Mogyorós moszkauer
Az együttlét maga a program – luxus helyett azt adom az unokáknak, amire a leginkább vágynak
„Anyám megspórolt szeretetét akartam a férfiakon behajtani”
Egzotikus téli gyógynövények, amik fűszerként is megállják a helyüket
„Nem csak gyógy-, de fűszer is!” – mondják még ma is sokszor azokra a növényekre, melyeket a gyógyászatban és a konyhában egyaránt felhasználhatunk. Az, hogy ezeket gyógyászati vagy kulináris célra vetjük be, csupán döntés kérdése, szerencsés esetben azonban a két cél egyszerre érvényesülhet! Annak ellenére, hogy a hagyományos ünnepi asztalon a régiségben – érthető okokból – elsősorban a saját környezetünkben is megtalálható növények kaptak helyet, most néhány távoli vidékeken honos fűszert listáztunk.