Ecetes-tejfölös torma

Gasztro

Ecetes-tejfölös torma

A legegyszerűbb és legjobb kísérő főtt hús mellé!

Hozzávalók:

  • 1 szál torma
  • 4 ek cukor
  • 1 tk ecet
  • 2 ek tejföl

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A tormát lereszeljük, hozzákeverjük a sót, a cukrot, az ecetet és a tejfölt. Egy napig hagyjuk állni, hogy az ízek jól összeérjenek! 

Főtt hússal, sonkával, esetleg sültekkel fogyasztjuk, ízlés szerint.

Ajánljuk még:

Fügés finomságok

Bő egy emberöltővel ezelőtt még ritka vendég volt a hazai konyhákban a füge. Emlékszem, gyermekkoromban a Mecsek oldalában virított néhány bokor, és akkora öröm volt, ha a szőlőből hazaigyekvő bácsik egy-egy érett fügével ajándékoztak meg! Azóta sokat változott a világ, és lassan a mi kertünkben is jobban érzi magát a füge, mint a barack. Fügebőségben desszertben, előételben és borkorcsolyában is ott a helye ennek a különleges finomságnak, amely megédesíti a nyári pillanatokat.