Ecetes szilva

Gasztro

Ecetes szilva

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók (2 üveghez)

  • 50 dkg szilva
  • 2 dl víz
  • 2 dl 5%-os ecet
  • 1 kk fahéj
  • 1 kk szegfűszeg
  • 1 ek egész koriandermag
  • 2 ek cukor
  • 1 tk só

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A gyümölcsöt alaposan megmossuk, majd kimagozzuk. Ezután szorosan az üvegekbe rakjuk őket. Olyan szilvát válasszunk ehhez a recepthez, ami már érett, de még roppanós, tehát nincs túlérve.

Egy külön tálban elkészítjük a felöntőlevet. Az ecetet a vízhez öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a többi fűszert. A koriandermagot közvetlenül az üvegekbe szórjuk. A levet addig kevergetjük, amíg teljesen egynemű nem lesz. Ekkor ráöntjük a szilvára. Ezután lefedjük, és 85 fokon 35 percig dunsztoljuk a befőzőautomatában.

Amennyiben nem befőzőautomatában készítjük, akkor a felöntőlevet fel kell forralni, és úgy ráönteni a gyümölcsre. Ezután azonnal le kell fedni az üveget, és szárazdunsztban kell kihűteni.

Télen a különféle sültekhez kiváló csemege.

 

Ajánljuk még:

Kastélykonyhák édes titkai: „édes, mint a szerelem és gyengéd, mint a csók”

Lessünk be kastélyok konyháiba! Vajon mi kerülhetett karácsonykor az asztalra? Milyen süteményeket sütöttek? Miféle finom illat lengte be a süteményestálak környékét? Vajon megtudhatjuk-e pontosan, mi minden került Erzsébet királyné és családja ünnepi sütemény kínálatába, ahol egybekelt a hatalmas birodalom sokszínű ízvilága érvényesült?