Hozzávalók (2 üveghez)
- 50 dkg szilva
- 2 dl víz
- 2 dl 5%-os ecet
- 1 kk fahéj
- 1 kk szegfűszeg
- 1 ek egész koriandermag
- 2 ek cukor
- 1 tk só
Elkészítés
A gyümölcsöt alaposan megmossuk, majd kimagozzuk. Ezután szorosan az üvegekbe rakjuk őket. Olyan szilvát válasszunk ehhez a recepthez, ami már érett, de még roppanós, tehát nincs túlérve.
Egy külön tálban elkészítjük a felöntőlevet. Az ecetet a vízhez öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a többi fűszert. A koriandermagot közvetlenül az üvegekbe szórjuk. A levet addig kevergetjük, amíg teljesen egynemű nem lesz. Ekkor ráöntjük a szilvára. Ezután lefedjük, és 85 fokon 35 percig dunsztoljuk a befőzőautomatában.
Amennyiben nem befőzőautomatában készítjük, akkor a felöntőlevet fel kell forralni, és úgy ráönteni a gyümölcsre. Ezután azonnal le kell fedni az üveget, és szárazdunsztban kell kihűteni.
Télen a különféle sültekhez kiváló csemege.
Ajánljuk még: