Dominó szelet

Gasztro

Dominó szelet

Ez a játékos sütemény nosztalgikus időket idéz. Azt, amit ma már legfeljebb megsárgult fotókon vagy régi filmeken lelhetünk fel. A dominó szelet is ilyen, öreg receptes könyvek lapjairól támad fel. Hétvégére, ünnepre megéri kipróbálni!

Hozzávalók

  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 1 szelet reszelt étcsokoládé
  • 20 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 15-20 dkg porcukor

A díszítéshez:

  • 3-4 szelet étcsokoládé

Elkészítés

A porcukrot keverd a tojásokkal habosra keverjük, majd a megmelegített mézet belecsorgatjuk. Belereszeljük a csokoládét, majd a sütőporral elvegyített lisztet is beledolgozzuk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk fél cm vastagon, majd előmelegített sütőben, 175 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho 

Ha kihűlt, a tetejét fehér cukormázzal bevonjuk. Ehhez a citromlevet annyi porcukorral keverjük össze, hogy sima, tejföl sűrűségű masszát kapjunk. Vékonyan elterítjük a tészta tetején. Ha megszilárdult, vízbe mártott késsel dominó-nagyságú téglalapokra vágjuk.

Gőz felett megolvasztott csokoládéval „kipettyezzük” a dominókat. A cukormázat egy-két csepp ételfestékkel vagy szörppel színezhetjük is.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho

Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho

Ajánljuk még:

Hat ehető-iható ajándék – nem csak receptguruknak

Aki gondosan tervez, előre elkészíthet egy-egy finomságot, ami lehet jó ajándék – augusztusban paradicsomcsatnit főz, nyáridőn virágecetet érlel, vagy citromfűszörpöt készít. Akinek nincs ilyen lehetősége, akár az utolsó percekben is elővarázsolhat valami finomságot a konyhából. Ínyenceknek, kezdő háziasszonyoknak és édesszájúaknak valókat is kínálunk, sőt, pénztárcabarát megoldásokat is mutatunk.