Hozzávalók
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 3 evőkanál méz
- 1 szelet reszelt étcsokoládé
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál citromlé
- 15-20 dkg porcukor
A díszítéshez:
- 3-4 szelet étcsokoládé
Elkészítés
A porcukrot keverd a tojásokkal habosra keverjük, majd a megmelegített mézet belecsorgatjuk. Belereszeljük a csokoládét, majd a sütőporral elvegyített lisztet is beledolgozzuk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk fél cm vastagon, majd előmelegített sütőben, 175 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Ha kihűlt, a tetejét fehér cukormázzal bevonjuk. Ehhez a citromlevet annyi porcukorral keverjük össze, hogy sima, tejföl sűrűségű masszát kapjunk. Vékonyan elterítjük a tészta tetején. Ha megszilárdult, vízbe mártott késsel dominó-nagyságú téglalapokra vágjuk.
Gőz felett megolvasztott csokoládéval „kipettyezzük” a dominókat. A cukormázat egy-két csepp ételfestékkel vagy szörppel színezhetjük is.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: