Gasztro

Diétás zabpelyhes túrógombóc

Borbás Marcsi receptje

HOZZÁVALÓK

    • 25 dkg túró
    • 6-8 dkg zabpehely
    • 2 db tojás
    • 1 csipet só
    • kókuszreszelék

 

Tovább olvasok

ELKÉSZÍTÉS

A zabpelyhet ledaráljuk, majd simára kikeverjük a túróval és a tojásokkal. Ezután hűtőben pihentetjük legalább fél órát. Ha letelt az idő, gombócokat formázunk a tésztából, majd enyhén lobogó vízben kifőzzük. Amint feljöttek a víz tetejére, még 2-3 percig főzzük őket. Végül kókuszreszelékbe forgatjuk a gombócokat és azonnal tálaljuk. Ha szeretnénk, édesítővel ízesített joghurttal, fahéjjal vagy cukormentes lekvárral is fogyaszthatjuk. 

A recept így készül:

 

Ajánljuk még:

Húsos táskával búcsúzunk a sárkánytól, köszöntjük a kígyót

A holdnaptár szerinti újév, vagy más néven a tavaszünnep, a kínaiak számára a legfontosabb ünnep, melyet a világ népességének egynegyede ünnepel. December 6-án felkerült az UNESCO emberiség szellemi kulturális örökségének listájára a „kínai emberek tradicionális újévi ünnepléséhez kapcsolódó társadalmi szokásai”, ami nem csak dicsőség, hanem egy lehetőség, hogy minél többen megismerjék és átélhessék ezeket a hagyományokat. Az ünnep szerencsét, gazdagságot és boldogságot hozó szimbolikus jelentésű ételeinek nyomába eredtünk a budapesti kínai negyedbe, hogy hiteles forrásból ismerjük meg kínai újév finomságait.