Gasztro

Diétás zabpelyhes túrógombóc

Borbás Marcsi receptje

HOZZÁVALÓK

    • 25 dkg túró
    • 6-8 dkg zabpehely
    • 2 db tojás
    • 1 csipet só
    • kókuszreszelék

 

Tovább olvasok

ELKÉSZÍTÉS

A zabpelyhet ledaráljuk, majd simára kikeverjük a túróval és a tojásokkal. Ezután hűtőben pihentetjük legalább fél órát. Ha letelt az idő, gombócokat formázunk a tésztából, majd enyhén lobogó vízben kifőzzük. Amint feljöttek a víz tetejére, még 2-3 percig főzzük őket. Végül kókuszreszelékbe forgatjuk a gombócokat és azonnal tálaljuk. Ha szeretnénk, édesítővel ízesített joghurttal, fahéjjal vagy cukormentes lekvárral is fogyaszthatjuk. 

A recept így készül:

 

Ajánljuk még:

Szerencsehozó szokások az új esztendőre

Annyira várjuk már, mint talán még soha, hogy végre a számláló eggyel többet mutasson a naptárban – ezzel talán a világ minden táján így vannak az emberek. Abban viszont nagyon is különbözünk, ahogy köszöntjük az új esztendőt, ahogy igyekszünk biztosra varázsolni a szerencsénket. A teljesség igénye nélkül idézünk fel pár érdekességet itthonról és a világ népeinek hagyományaiból.