Cukkinifőzelék seperc alatt

Gasztro

Cukkinifőzelék seperc alatt

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 4 db zsenge cukkini
  • 5 dkg vaj
  • 1 púpozott tk só
  • 1 tk cukor
  • 1 cs petrezselyem
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek étkezési keményítő

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Nagyon fontos, hogy a cukkini zsenge legyen, mert a héjával együtt használjuk. Ha könnyen beleszalad a körmünk a héjba, akkor biztosan friss és fiatal.

A cukkiniket alaposan megmossuk, majd héjastul egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Belekeverünk egy púpozott teáskanál sót, és hagyjuk, hogy levet eresszen. A levet ne öntsük le róla, mert ebben párolódik majd. Közben a fokhagymagerezdeket hajszálvékonyra szeleteljük, és a cukkinihez adjuk, hogy a só egy picit ezt is átmossa.

A vajat egy lábasban megolvasztjuk, megforgatjuk benne a cukkinit, majd fedő alatt kb. öt percig a saját levében dinszteljük. A tejszínt egy csapott evőkanál keményítővel simára keverjük, és a megpuhult cukkinihez öntjük. A végén kevés cukorral ízesítjük, és megszórjuk friss petrezselyemmel.

Tálaljuk például májjal