Cukkinifőzelék seperc alatt

Gasztro

Cukkinifőzelék seperc alatt

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 4 db zsenge cukkini
  • 5 dkg vaj
  • 1 púpozott tk só
  • 1 tk cukor
  • 1 cs petrezselyem
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek étkezési keményítő

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Nagyon fontos, hogy a cukkini zsenge legyen, mert a héjával együtt használjuk. Ha könnyen beleszalad a körmünk a héjba, akkor biztosan friss és fiatal.

A cukkiniket alaposan megmossuk, majd héjastul egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Belekeverünk egy púpozott teáskanál sót, és hagyjuk, hogy levet eresszen. A levet ne öntsük le róla, mert ebben párolódik majd. Közben a fokhagymagerezdeket hajszálvékonyra szeleteljük, és a cukkinihez adjuk, hogy a só egy picit ezt is átmossa.

A vajat egy lábasban megolvasztjuk, megforgatjuk benne a cukkinit, majd fedő alatt kb. öt percig a saját levében dinszteljük. A tejszínt egy csapott evőkanál keményítővel simára keverjük, és a megpuhult cukkinihez öntjük. A végén kevés cukorral ízesítjük, és megszórjuk friss petrezselyemmel.

Tálaljuk például májjal

Ajánljuk még:

Ételek, amiknek jól áll a majonéz: 8 fogást ajánlunk

A majonéz nem bonyolult alapanyag, de annál jobb: tojás és olaj adja az alapját, de ízesíthetjük citrommal, tárkonnyal, tormával és még annyi minden mással! Aztán finom falatokra tehetjük, hogy mesteri párosítások révén jobbnál jobb ízkombinációkat alkossunk!

 

Már követem az oldalt

X