Hozzávalók:
- 4 db zsenge cukkini
- 5 dkg vaj
- 1 púpozott tk só
- 1 tk cukor
- 1 cs petrezselyem
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejszín
- 1 ek étkezési keményítő
Elkészítés:
Nagyon fontos, hogy a cukkini zsenge legyen, mert a héjával együtt használjuk. Ha könnyen beleszalad a körmünk a héjba, akkor biztosan friss és fiatal.
A cukkiniket alaposan megmossuk, majd héjastul egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Belekeverünk egy púpozott teáskanál sót, és hagyjuk, hogy levet eresszen. A levet ne öntsük le róla, mert ebben párolódik majd. Közben a fokhagymagerezdeket hajszálvékonyra szeleteljük, és a cukkinihez adjuk, hogy a só egy picit ezt is átmossa.
A vajat egy lábasban megolvasztjuk, megforgatjuk benne a cukkinit, majd fedő alatt kb. öt percig a saját levében dinszteljük. A tejszínt egy csapott evőkanál keményítővel simára keverjük, és a megpuhult cukkinihez öntjük. A végén kevés cukorral ízesítjük, és megszórjuk friss petrezselyemmel.
Tálaljuk például májjal!
Ajánljuk még: