Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 20 g kakaó
- 1 tk sütőpor
- 100 g cukor
- 70 g méz
- 2 dl Magyar Natúr Joghurt
- 1,25 dl Magyar Tej
- 5 dkg Magyar Vaj
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 marék pisztácia
A tetejére:
- 5 dkg fekete csokoládé
- 2 marék pisztácia

Elkészítés:
Összekeverjük a lisztet, a kakaót, a sütőport és a cukrot. Hozzáadjuk a mézet, a joghurtot, a tejet és az olvasztott vajat. A csokoládét felaprítjuk vagy lereszeljük, és az egészet simára kikeverjük. A pisztáciát kicsit megvágjuk, és ezt is hozzátesszük.
Egy hosszúkás sütőformát kivajazunk és kilisztezünk, majd egyenletesen belesimítjuk a tésztát. 180 fokon kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve kihűtjük.
Ezután gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét, és meglocsoljuk vele a sütemény tetejét. A pisztáciát késsel felaprítjuk, majd rászórjuk a sütire. Ha megkötött a csokoládé, már fel is vághatjuk.
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.
Ajánljuk még: