Gasztro

Csokis, pisztáciás kevert sütemény

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 20 g kakaó
  • 1 tk sütőpor
  • 100 g cukor
  • 70 g méz
  • 2 dl Magyar Natúr Joghurt
  • 1,25 dl Magyar Tej
  • 5 dkg Magyar Vaj
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 marék pisztácia

A tetejére:

  • 5 dkg fekete csokoládé
  • 2 marék pisztácia

Tovább olvasok
pisztáciás kevert sütemény recept borbás marcsi

 

Elkészítés:

Összekeverjük a lisztet, a kakaót, a sütőport és a cukrot. Hozzáadjuk a mézet, a joghurtot, a tejet és az olvasztott vajat. A csokoládét felaprítjuk vagy lereszeljük, és az egészet simára kikeverjük. A pisztáciát kicsit megvágjuk, és ezt is hozzátesszük.

Egy hosszúkás sütőformát kivajazunk és kilisztezünk, majd egyenletesen belesimítjuk a tésztát. 180 fokon kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve kihűtjük.

Ezután gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét, és meglocsoljuk vele a sütemény tetejét. A pisztáciát késsel felaprítjuk, majd rászórjuk a sütire. Ha megkötött a csokoládé, már fel is vághatjuk.

 

A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.

Ajánljuk még:

Merre csörög a csöröge? – Mindent a cifra fánkokról

Tudod, miért csöröge a csöröge? A legegyszerűbb magyarázatok szerint a forgácsfánk, avagy a herőce közkeletű neve a kisülő vagy már elkészült tésztadarabok hangjára utal. Más vélemény szerint arra, ahogy az összegyúrt alapanyagokat a forró zsiradékba helyezés előtt hajtogatják, csűrik, csavarják...Voltak azután, akik addig tekergették a szót, hogy török eredetet véltek felfedezni.