Csirkeszív kétféleképpen

Gasztro

Csirkeszív kétféleképpen

Bereznay Tamás receptje

Kezdésnek a szíveket megtisztítjuk, a tetejüket levágjuk, arra nem lesz szükségünk. A szívek maradék, hasznos részét négybe vágjuk. 

Édes, savanyú csirkeszív

Hozzávalók (1 adaghoz):

  • 6 db csirkeszív
  • 5 szem koktélparadicsom
  • 1 ek kacsazsír
  • ¼ fej lilahagyma
  • 1 ek ecet
  • só, bors
  • friss petrezselyem

Elkészítés:

A koktélparadicsomot felezzük, a lilahagymát is félkarikára vágjuk.

Egy öntöttvas serpenyőt felforrósítunk, majd teszünk bele egy evőkanál kacsazsírt. Ezután beledobjuk a feldarabolt szívet. Fontos, hogy a hőt ne vegyük vissza, hogy hirtelen piruljon, és ne engedjen levet. Szinte azonnal jöhet hozzá a lilahagyma, majd a paradicsom is. Együtt pirítjuk az egészet, majd megsózzuk, borsozzuk, és öntünk rá egy kis ecetet. Kb. 3 perc alatt el is készül az étel. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

 

Csirkeszív édesköménnyel

Hozzávalók (1 adaghoz):

  • 6 db csirkeszív
  • ¼ édesköménygumó
  • 1 ek kacsazsír
  • 1 ek ecet
  • 1 narancs
  • só, bors
  • 2 dkg vaj

 Elkészítés:

A másik változathoz az édesköményt csíkokra vágjuk.

Felforrósítjuk a serpenyőt, beletesszük a kacsazsírt, majd pedig az előkészített szívet. Ha a szívet jól átforgattuk a zsiradékon, jön hozzá egy fél narancs leve és az édeskömény. Erre is tehetünk egy pici ecetet, majd lehúzzuk a tűzről, és rátesszük a vajat. Sózzuk, borsozzuk, reszelt narancshéjjal fűszerezzük. Máris tálalhatjuk néhány gerezd kifilézett naranccsal és az édeskömény zöldjével.

 

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.