Kezdésnek a szíveket megtisztítjuk, a tetejüket levágjuk, arra nem lesz szükségünk. A szívek maradék, hasznos részét négybe vágjuk.
Édes, savanyú csirkeszív
Hozzávalók (1 adaghoz):
- 6 db csirkeszív
- 5 szem koktélparadicsom
- 1 ek kacsazsír
- ¼ fej lilahagyma
- 1 ek ecet
- só, bors
- friss petrezselyem
Elkészítés:
A koktélparadicsomot felezzük, a lilahagymát is félkarikára vágjuk.
Egy öntöttvas serpenyőt felforrósítunk, majd teszünk bele egy evőkanál kacsazsírt. Ezután beledobjuk a feldarabolt szívet. Fontos, hogy a hőt ne vegyük vissza, hogy hirtelen piruljon, és ne engedjen levet. Szinte azonnal jöhet hozzá a lilahagyma, majd a paradicsom is. Együtt pirítjuk az egészet, majd megsózzuk, borsozzuk, és öntünk rá egy kis ecetet. Kb. 3 perc alatt el is készül az étel. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Csirkeszív édesköménnyel
Hozzávalók (1 adaghoz):
- 6 db csirkeszív
- ¼ édesköménygumó
- 1 ek kacsazsír
- 1 ek ecet
- 1 narancs
- só, bors
- 2 dkg vaj
Elkészítés:
A másik változathoz az édesköményt csíkokra vágjuk.
Felforrósítjuk a serpenyőt, beletesszük a kacsazsírt, majd pedig az előkészített szívet. Ha a szívet jól átforgattuk a zsiradékon, jön hozzá egy fél narancs leve és az édeskömény. Erre is tehetünk egy pici ecetet, majd lehúzzuk a tűzről, és rátesszük a vajat. Sózzuk, borsozzuk, reszelt narancshéjjal fűszerezzük. Máris tálalhatjuk néhány gerezd kifilézett naranccsal és az édeskömény zöldjével.
Ajánljuk még: