Csirkemellfalatkák ropogós bundában

Gasztro

Csirkemellfalatkák ropogós bundában

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 3 dl Magyar Natúr Joghurt
  • 2 dl Magyar Tejföl
  • só, bors
  • 50 dkg natúr kukoricapehely

A mártogatóshoz:

  • 5 dkg Magyar Vaj
  • 2 dl Magyar Tejföl
  • 1 csokor metélőhagyma
  • bors
csirkemellfalatkak-ropogos-bunda-borbas-marcsi

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra vágjuk és megsózzuk. Összekeverjük a tejfölt és a joghurtot, ízesítjük sóval és borssal. A csirkemellcsíkokat ebbe a keverékbe tesszük pácolódni legalább 2-3 órára. Ezután egyenként kiszedjük a húsdarabokat a pácból, és durvára aprított kukoricapehelybe forgatjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleteszünk egy rácsot. A rácsra fektetjük rá sorban a csirkecsíkokat. 180 fokos sütőbe rakjuk, és kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.

Közben elkészítjük a mártogatóst. A vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, és az egészet átforraljuk. Ízesítjük sóval, borssal, és aprított metélőhagymával.

Ajánljuk még:

Fügés finomságok

Bő egy emberöltővel ezelőtt még ritka vendég volt a hazai konyhákban a füge. Emlékszem, gyermekkoromban a Mecsek oldalában virított néhány bokor, és akkora öröm volt, ha a szőlőből hazaigyekvő bácsik egy-egy érett fügével ajándékoztak meg! Azóta sokat változott a világ, és lassan a mi kertünkben is jobban érzi magát a füge, mint a barack. Fügebőségben desszertben, előételben és borkorcsolyában is ott a helye ennek a különleges finomságnak, amely megédesíti a nyári pillanatokat.