Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 3 dl Magyar Natúr Joghurt
- 2 dl Magyar Tejföl
- só, bors
- 50 dkg natúr kukoricapehely
A mártogatóshoz:
- 5 dkg Magyar Vaj
- 2 dl Magyar Tejföl
- 1 csokor metélőhagyma
- bors
- só
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágjuk és megsózzuk. Összekeverjük a tejfölt és a joghurtot, ízesítjük sóval és borssal. A csirkemellcsíkokat ebbe a keverékbe tesszük pácolódni legalább 2-3 órára. Ezután egyenként kiszedjük a húsdarabokat a pácból, és durvára aprított kukoricapehelybe forgatjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleteszünk egy rácsot. A rácsra fektetjük rá sorban a csirkecsíkokat. 180 fokos sütőbe rakjuk, és kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
Közben elkészítjük a mártogatóst. A vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, és az egészet átforraljuk. Ízesítjük sóval, borssal, és aprított metélőhagymával.