Csirkemellfalatkák ropogós bundában

Gasztro

Csirkemellfalatkák ropogós bundában

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 3 dl Magyar Natúr Joghurt
  • 2 dl Magyar Tejföl
  • só, bors
  • 50 dkg natúr kukoricapehely

A mártogatóshoz:

  • 5 dkg Magyar Vaj
  • 2 dl Magyar Tejföl
  • 1 csokor metélőhagyma
  • bors
csirkemellfalatkak-ropogos-bunda-borbas-marcsi

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra vágjuk és megsózzuk. Összekeverjük a tejfölt és a joghurtot, ízesítjük sóval és borssal. A csirkemellcsíkokat ebbe a keverékbe tesszük pácolódni legalább 2-3 órára. Ezután egyenként kiszedjük a húsdarabokat a pácból, és durvára aprított kukoricapehelybe forgatjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleteszünk egy rácsot. A rácsra fektetjük rá sorban a csirkecsíkokat. 180 fokos sütőbe rakjuk, és kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.

Közben elkészítjük a mártogatóst. A vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, és az egészet átforraljuk. Ízesítjük sóval, borssal, és aprított metélőhagymával.

Ajánljuk még:

Tökravioli levendulás vajjal

Tökből sosem elég? Az ősz eme édes, ragyogó kincse annyi mindenbe belekívánkozik. Mivel a levendula nálunk megunhatatlan, olykor e két szín ötvöződik: a sárgás narancs és a liláskék. Egy komplementer őrület, egy elképesztő ízvarázslat? Ki kell próbálni, mert a chili meg a fokhagyma, a forró vajon sistergős levendulával elképesztő messzeségekbe röpít. Tök- és levendularajongóknak egyszerűen kötelező fogás, próbáljátok csak ki!